Πως θα κάνεις γαλλική πλεξούδα βήμα - βήμα: 20 παραλλαγές για απίθανα χτενίσματα (φωτό)

Οι πλεφούδες είναι ένα γρήγορο και πολύ όμορφο χτένισμα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες...

Οι πλεξούδες στα μαλλιά είναι μια πρόταση που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα χτένισμα. Προσθέτουν στυλ και κάνουν ένα πιάσιμο μαλλιών να φαίνεται περίτεχνο, χωρίς απαραίτητα να είναι δύσκολο. Μια από τις πιο κλασσικές, διαχρονικές και αγαπημένες επιλογές είναι και η γαλλική πλεξούδα.

Σε μερικές από εμάς μπορεί να φαίνεται βουνό η δημιουργία της και να μην τολμούν να την δοκιμάσουν, ωστόσο γνωρίζοντας τα απλά και εύκολα βήματα της μπορούμε να την ενσωματώσουμε σε όλα μας τα χτενίσματα, κάνοντας τα εκθαμβωτικά.

Πλεξούδες μαλλιών σε σχήμα στεφάνι, κοτσίδες, κοτσιδάκια, αλλά και κότσοι με γαλλικά πλεξίματα είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που μπορούμε να υιοθετήσουμε.

Ακολουθούν τα βήματα για την δημιουργία της, το πως να φτιάξουμε κάποια βασικά χτενίσματα που την περιέχουν, καθώς και μια συλλογή φωτογραφιών από εντυπωσιακά χτενίσματα με γαλλικές κοτσίδες για κάθε περίσταση.

Πως να κάνω μια γαλλική πλεξούδα: Βήμα βήμα η διαδικασία για αρχάριους

  1. Αρχίζουμε χτενίζοντας και ξεμπερδεύοντας καλά τα μαλλιά μας με μια βούρτσα.
  2. Πιάνουμε λίγα μαλλιά από το επάνω μέρος του κεφαλιού και τα ασφαλίζουμε με ένα μικρό διάφανο λαστιχάκι.
  3. Παίρνουμε μια τούφα μαλλιών από κάθε πλευρά του προσώπου μας και τις σταυρώνουμε πάνω από το μεσαίο κομμάτι που έχουμε βάλει το λαστιχάκι, φέρνοντας πρώτα το ένα τσουλούφι και μετά το άλλο.
  4. Προσθέτουμε λίγα μαλλιά από τα πλάγια σε κάθε ακριανή τούφα και σταυρώνουμε εκ νέου τα τρία μέρη.
  5. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις πλάγιες τούφες και να τις σταυρώνουμε μέχρι να μαζέψουμε όλα τα λιτά μαλλιά μας.
  6. Μόλις φτάσουμε στο σβέρκο, απλά συνεχίζουμε να πλέκουμε σε μια κλασσική πλεξούδα την κοτσίδα μας.
  7. Ασφαλίζουμε με ένα λαστιχάκι και αν θέλουμε η γαλλική πλεξούδα μας να έχει περισσότερο όγκο, τραβάμε ελαφρώς τα πλάγια για να την ανοίξουμε.
  8. Το πρώτο λαστιχάκι μπορούμε να το αφήσουμε στη θέση του και να το κρύψουμε με τα μαλλιά μας ή να το κόψουμε προσεκτικά με ένα ψαλιδάκι.

Ας δούμε το βίντεο που παρουσιάζει τα βήματα για την δημιουργία της κλασσικής γαλλικής κοτσίδας.

 

 

Εντυπωσιακά χτενίσματα με γαλλικές πλεξούδες και τα βήματα δημιουργίας τους

Η γαλλική πλεξούδα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία πολλών εντυπωσιακών καθημερινών, αλλά και βραδινών χτενισμάτων. Θυμίζει πολύ την ολλανδική κοτσίδα, αφού έχουν παρόμοια πλέξη.

Η βασική τους διαφορά είναι πως στη γαλλική κάθε τούφα πλέκεται πάνω από την άλλη, ενώ στην ολλανδική πλεξούδα πηγαίνει από κάτω.

Παρακάτω θα δούμε μια σειρά από βίντεο, αλλά και φωτογραφίες που παρουσιάζουν βήμα βήμα τον τρόπο για να κάνουμε τα κορυφαία χτενίσματα με γαλλικές πλεξούδες, όπως το στεφάνι, τα κοτσιδάκια, αλλά και την πλάγια μορφή τους.

Πως γίνεται η γαλλική πλεξούδα στεφάνι

Ένα από τα πιο αγαπημένα χτενίσματα με γαλλικές κοτσίδες είναι και η γαλλική πλεξούδα στεφάνι. Πρόκειται για το πλέξιμο των μαλλιών γύρω από το κεφάλι και πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της γραμμής τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο δημιουργίας αυτής της περίτεχνης, αλλά εύκολης παραλλαγής.

 

 

Πως να φτιάξεις μια ανάποδη γαλλική πλεξούδα

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα για γαλλική κοτσίδα είναι και η ανάποδη. Για να την φτιάξουμε πρέπει να σκύψουμε και να ξεκινήσουμε το πλέξιμο της από το σβέρκο προς τα εμπρός. Μάλιστα η συγκεκριμένη παραλλαγή μπορεί να συνδυαστεί εκπληκτικά με έναν ψηλό κότσο μπαλαρίνας, αλλά και με μια όμορφη ψηλή αλογοουρά.

Εναλλακτικά μπορούμε να συνδυάσουμε το συγκεκριμένο χτένισμα και με μια γαλλική πλεξούδα στην κορυφή του κεφαλιού.

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τον τρόπο για να κάνουμε αυτό το όμορφο χτένισμα.

 

 

Κότσος μπαλαρίνα με τρεις γαλλικές πλεξούδες

Αυτός ο άκρως εντυπωσιακός και περίτεχνος ανέμελος κότσος μπαλαρίνας συνδυάζεται υπέροχα με τις τρεις γαλλικές πλεξίδες που ενώνονται μεταξύ τους. Το συγκεκριμένο χτένισμα είναι ιδανικό τόσο για καθημερινές, όσο και για επίσημες εμφανίσεις.

Ας δούμε πως μπορούμε να το κάνουμε βήμα βήμα ακολουθώντας τις οδηγίες του παρακάτω βίντεο.

 

Χαμηλή γαλλική κοτσίδα βήμα βήμα

Οι χαμηλές κοτσίδες είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες αν συνδυαστούν με μια όμορφη γαλλική πλεξούδα. Πρόκειται για ένα κομψό χτένισμα που μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για να το πετύχουμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα βήματα που θα δούμε στο βίντεο.

 

 

Δημιουργώντας όμορφα χτενίσματα για μακριά μαλλιά με γαλλικές πλεξούδες

Για εμάς που λατρεύουμε τα χτενίσματα με πλεξούδες, το παρακάτω βίντεο περιέχει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για να δοκιμάσουμε.

Tutorial για γαλλική πλεξούδα στο πλάι

Η κλασσική γαλλική κοτσίδα είναι η πίσω, όμως μπορούμε να φτιάξουμε μια πολύ απλή παραλλαγή που θα την κάνει πιο ενδιαφέρουσα.

Ο λόγος για την γαλλική πλεξούδα στο πλάι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τα βασικά βήματα της κλασσικής french braid ξεκινώντας όμως από την μια πλευρά του κεφαλιού και καταλήγοντας την άλλη.

Γαλλική πλεξούδα (1)

Βήματα για γαλλική πλεξούδα στεφάνι

Μια εναλλακτική τεχνική από αυτή του παραπάνω βίντεο για την δημιουργία της γαλλικής πλεξούδας στεφάνι.

Ξεκινάμε το πλέξιμο από την χωρίστρα μας και συνεχίζουμε περιμετρικά των μαλλιών μέχρι να φτάσουμε και πάλι στην αρχή. Στερεώνουμε με τσιμπιδάκια την άκρη και ανοίγουμε λίγο την κοτσίδα για να πάρει όγκο.

Γαλλική πλεξούδα (2)

Μισά πάνω μισά κάτω μαλλιά με γαλλικές πλεξούδες στο πλάι

Τα χτενίσματα μισά πάνω μισά κάτω  μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με γαλλικές πλεξούδες.

Κάνουμε μια πλάγια γαλλική κοτσίδα που να καταλήγει στο πίσω μέρος του κεφαλιού και την ενώνουμε με μια τούφα ή μια δεύτερη πλεξούδα από την άλλη πλευρά, αφήνοντας τα υπόλοιπα μαλλιά να πέφτουν ανέμελα ίσια ή σε μπούκλες.

Γαλλική πλεξούδα (3)

Boho χαμηλή κοτσίδα με πλάγιες γαλλικές πλεξούδες

Το επιμελώς ατημέλητο boho look ταιριάζει απόλυτα με τις πλεξίδες. Κάνοντας λοιπόν ένα γαλλικό πλέξιμο των μαλλιών σε κάθε πλευρά του προσώπου, τα οποία καταλήγουν σε μια ανέμελη χαμηλή αλογοουρά μπορούμε να πετύχουμε το τέλειο Boho χτένισμα για τις έθνικ style εμφανίσεις μας.

Γαλλική πλεξούδα (4)

Γαλλική πλεξούδα για πιάσιμο της φράντζας

Ένας ακόμη απλός και πολύ εντυπωσιακός τρόπος να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις μας στο πλέξιμο της γαλλικής κοτσίδας είναι και το πιάσιμο της φράντζας. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνουμε τα μαλλιά από το πρόσωπο μας και δείχνουμε εκθαμβωτική.

Γαλλική πλεξούδα (5)

Κομψή αλογοουρά με πλάγια γαλλική πλεξούδα

Μια όμορφη αλογοουρά μπορεί να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αν συνοδευτεί από μια πλάγια γαλλική πλεξίδα σύμφωνα με το beautetinkyriaki

Ξεκινάμε λοιπόν από το πλέξιμο και καταλήγουμε σε μια απλή κοτσίδα στο ύψος που προτιμούμε.

Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακά χτενίσματα με γαλλικές πλεξούδες που ταιριάζει τόσο σε κοντά, όσο και σε μακριά μαλλιά.

Γαλλική πλεξούδα (6)

Ακόμη περισσότερες ιδέες για εντυπωσιακά χτενίσματα με γαλλικές πλεξούδες σε κοντά ή μακριά μαλλιά

Πέρα από τις παραπάνω προτάσεις, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να ενσωματώσουμε μια γαλλική πλεξούδα στο χτένισμα μας. Updo, κότσοι, κοτσίδες και όλων των ειδών τα πιασίματα μπορούν να απογειωθούν με την ύπαρξη μιας french braid.

Δείτε λοιπόν μια συλλογή από όμορφα χτενίσματα με γαλλικές κοτσίδες, κοτσιδάκια και κότσους για να πάρετε ιδέες για μοναδικές δημιουργίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία και εξάσκηση, το αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικό.

Γαλλική πλεξούδα (7)

Γαλλική πλεξούδα (8)

Γαλλική πλεξούδα (9)

Γαλλική πλεξούδα (10)

Γαλλική πλεξούδα (11)

Γαλλική πλεξούδα (12)

Γαλλική πλεξούδα (13)

Γαλλική πλεξούδα (14)

Γαλλική πλεξούδα (15)

Γαλλική πλεξούδα (16)

Γαλλική πλεξούδα (17)

Γαλλική πλεξούδα (18)

Γαλλική πλεξούδα (19)

Γαλλική πλεξούδα (20)

Γαλλική πλεξούδα (21)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ