Πώς να μην πάρετε κιλά στις διακοπές – Συμβουλές για σωστή διατροφή!

Όλες οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε! 

Aν βρίσκεστε ήδη σε διακοπές και αγχώνεστε με το βάρος σας γιατί αντιμετωπίζετε συνεχώς διατροφικές προκλήσεις, χαλαρώστε και απολαύστε την θαλασσινή αύρα, ακούγοντας τις συμβουλές που μας δίνει  ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Νίκος Καφετζόπουλος:

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, άρα είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καταναλώσει κάποια σνακ μέχρι να έρθει η ώρα της ταβέρνας.

Άρα, ξεκινάμε κάθε μέρα με ένα καλό πρωινό, όπως τοστ ή μια μικρή ομελέτα ή γιαούρτι με φρούτα.

  • Πάμε στην παραλία, παίρνοντας μαζί μας κάποια φρούτα ως σνακ.
  • Δεν ξεχνάμε την ενυδάτωση και καταναλώνουμε σίγουρα ένα λίτρο νερό, όση ώρα είμαστε κάτω από τον ήλιο.
  • Στην ταβέρνα, αποφεύγουμε το κυρίως γεύμα αν η παρέα θέλει να παραγγείλει αρκετά ορεκτικά - ή το αντίθετο: Αν δεν παραγγείλουμε ορεκτικά, τρώμε τη σαλάτα μας και ένα κυρίως πιάτο.
  • Αποφεύγουμε την μεγάλη κατανάλωση ψωμιού και τηγανητών ορεκτικών. Μια μερίδα τηγανητές πατάτες και τηγανητά κολοκυθάκια θα μας δώσουν 1.000 θερμίδες, χωρίς να το καταλάβουμε!
  • Αν θέλουμε γλυκό στο τέλος, προσπαθούμε να φάμε λιγότερο φαγητό και το μοιραζόμαστε. Ιδανικά βέβαια, μια φέτα καρπούζι είναι το καλύτερο επιδόρπιο.
  • Προσέχουμε την ποσότητα αλκοολούχων ποτών ή αναψυκτικών με ζάχαρη. Προτιμάμε νερό ή αναψυκτικά light.
  • Προσπαθούμε να αποφύγουμε τη διπλή επίσκεψη σε εστιατόριο. Το ένα γεύμα (μεσημέρι ή βράδυ), να είναι κάτι πολύ ελαφρύ. Μια χωριάτικη σαλάτα (με ελάχιστο ή καθόλου ψωμί) ή μια φρουτοσαλάτα είναι καλές λύσεις.
  • Αν παραμείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στον τόπο διακοπών, φροντίζουμε να επισκεπτόμαστε μία φορά την εβδομάδα κάποιο φαρμακείο για ζύγισμα. Αν δούμε ότι ξεφεύγουμε, αρχίζουμε να προσέχουμε λίγο παραπάνω. Ένα με δυο έξτρα κιλά, μπορούν γρήγορα να ξαναχαθούν σύμφωνα με το ΑΠΕ.
  • Μην ξεχνάμε τέλος την φυσική δραστηριότητα. Οι διακοπές προσφέρουν μια ιδανική ευκαιρία να εξασκηθείτε σε νέες συνήθειες, με τις οποίες μπορείτε να αυξήσετε ευχάριστα και την φυσική σας δραστηριότατα  με κολύμπι, ρακέτες, βόλτα στη φύση, water sports κ.α.
     

«Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας σωστά, σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και θα επιστρέψετε στην δουλειά σας πιο υγιείς και ξεκούραστοι από ποτέ», καταλήγει ο κ. Καφετζόπουλος, ο οποίος εργάζεται στο Διαιτολογικό Τμήμα του Γ.Ν Ασκληπιείου Βούλας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ