Βρετανία: Δικηγόρος πήρε άδεια από τη φυλακή & βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό - Είχε δικαστεί για ρατσιστικό επεισόδιο σε αεροπλάνο (φώτο-βίντεο)

Η δικηγόρος που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του δέρματος πριν από 18 χρόνια. δούλευε με πρόσφυγες από όλο τον κόσμο

Μία δικηγόρος που βρισκόταν στη φυλακή επειδή είχε επιτεθεί φραστικά σε αεροσυνοδό που αρνήθηκε να της φέρει κι άλλο κρασί , βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πτώμα της 50χρονης Σιμόν Μπερνς βρέθηκε στις ακτές του Ανατολικού Σάσεξ, στο Μπίτσι Χεντ, την 1η Ιουνίου- 13 ημέρες μετά την έξοδό της με άδεια από τη φυλακή.

 

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στη The Sun Online πως «το πτώμα μιας γυναίκας που βρέθηκε στο Μπίτσι Χεντ την 1η Ιουνίου ταυτοποιήθηκε ως η 50χρονη Σιμόν Μπερνς από το Χόουβ. Ο θάνατός της δεν θεωρείται ύποπτος και οι συγγενείς έχουν ενημερωθεί».

Στη φυλακή για ρατσιστική επίθεση

Η δικηγόρος, που εξειδικευόταν στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε εκτίσει λιγότερο από δύο μήνες της εξάμηνης ποινής της για κατάσταση μέθης σε αεροσκάφος και επίθεση εναντίον προσωπικού της Air India.

Σε βίντεο που έγινε viral στο Ίντερνετ η ίδια φαινόταν να  απαιτεί  με ρατσιστικό τρόπο να της σερβίρουν τέταρτο μπουκάλι κρασί ενώ πετούσε σε business θέση προς το Λονδίνο από το Μουμπάι στις 11 Νοεμβρίου.

«Είμαι μια γ... διεθνής δικηγόρος...έχω κάνει τόσα πολλά για εσάς τους γ... Ινδούς και τους γ...Πακιστανούς, θα έπρεπε να είστε ευγνώμονες» φαινόταν να λέει, μεταξύ άλλων ύβρεων- ενώ επίσης κάπνισε και ένα τσιγάρο στις τουαλέτες.

Ο δικαστής Nicholas Wood  είπε στην Μπερνς κατά τη διάρκεια  της δίκης της  στις 4 Απριλίου: «Η εμπειρία ενός μεθυσμένου και παράλογου ατόμου μέσα σε ένα αεροσκάφος είναι τρομακτική».

Πρόσθεσε ότι "το φτύσιμο στο πρόσωπο ενός μέλους του πληρώματος σε κοντινή απόσταση είναι μια ιδιαίτερα επιθετική και απεχθής πράξη".



 

Η Μπερνς που είχε διαγνωστεί με καρκίνο του δέρματος πριν από 18 χρόνια. δούλευε με πρόσφυγες από όλο τον κόσμο, ενώ επίσης, είχε καταφερθεί επανειλημμένα με σκληρότητα εναντίον του Ισραήλ, το οποίο χαρακτήριζε «ρατσιστικό καθεστώς» για τη στάση του απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Λίγο πριν από τη δίκη της, είχε κάνει πλαστική επέμβαση στη μύτη γι' αυτό φορούσε επίδεσμο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ