Αυτά είναι τα 3 σενάρια για τις έδρες της ΝΔ και την αυτοδυναμία

Τι αναμένεται από τα αποτελέσματα των εκλογών 

 

Η εκλογική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τα επιτελεία των κομμάτων ήδη ετοιμάζουν τα… κομπιουτεράκια τους για να «ζυγίσουν» τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019.

Αναλυτές και επιτελεία κομμάτων έχουν καταλήξει σε τρία πιθανά σενάρια για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019.

Το πρώτο εξ αυτών φέρνει τη ΝΔ να κερδίζει με οριακή αυτοδυναμία, δομώντας μια κοινοβουλευτική ομάδα ισχύος 152 – 153 βουλευτών.

Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το πιθανότερο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να «χτίσει» ένα υπουργικό συμβούλιο με έντονα κομματικό χαρακτήρα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εσωκομματικών ρήξεων.

Δείτε επίσης: Εθνικές εκλογές 2019- Άνοιξαν οι κάλπες - Πότε τα πρώτα αποτελέσματα - Πότε οι νέοι βουλευτές

Το δεύτερο -επίσης συγκρατημένο- σενάριο που επεξεργάζονται οι ειδικοί για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019 είναι αυτό της ενισχυμένης αυτοδυναμίας της ΝΔ, με μια κοινοβουλευτική ομάδα της τάξης των 155 με 156 βουλευτών.

Μια τέτοια εξέλιξη εκτιμάται πως θα «έλυνε» σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς θα μπορούσε να εντάξει στο υπουργικό συμβούλιο ακόμη και εξωκοινοβουλευτικούς της επιλογής του ή, ακόμα, και στελέχη της κεντροαριστεράς.

Δείτε επίσης: Εθνικές εκλογές 2019: 21.478 εκλογικά τμήματα για τη 19η εκλογική αναμέτρηση από τη μεταπολίτευση - Κάλπες καλοκαίρι το 1928 & το 2010

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στο τρίτο σενάριο, άπαντες συμφωνούν πως ο αρχηγός της ΝΔ θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει μια κυβέρνηση ακριβώς όπως την έχει φτιάξει στο μυαλό του χωρίς να δεσμεύεται από την τήρηση γαλάζιων ή άλλων ισορροπιών - μιας και οι συνομιλητές του επιμένουν ότι καιρό τώρα εκείνος έχει κατασταλάξει με ποιους θέλει να κυβερνήσει.

 

Το τρίτο σενάριο για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών 2019, ουσιαστικά αφορά μια ευρεία αυτοδυναμία, που θα εξασφάλιζε στη ΝΔ πάνω από 160 βουλευτές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ