7 τρόποι για να γίνει αυτό το καλοκαίρι το πιο όμορφο της ζωής σου!

Δες; τους και υιοθέτησέ τους... 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που επιβάλλεται να ζήσεις λίγο πιο ξέγνοιαστα χωρίς τους κλασικούς περιορισμούς που σε απασχολούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Και παρόλο που δεν υπάρχουν οδηγίες για να περάσεις καλά, έχουμε μερικές συμβουλές για να γίνει αυτό το καλοκαίρι το πιο όμορφο της ζωής σου. Κι αυτό δεν προϋποθέτει ούτε έξοδα, ούτε κόπο.

  1. Μην βιάζεσαι.
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζεσαι. Να φύγεις αμέσως. Ή, όταν φτάσεις, να τα δεις και να τα κάνεις όλα. Όσο λιγότερο άγχος έχεις, τόσο περισσότερο θα απολαύσεις όλες τις μυρωδιές, τα αξιοθέατα, τους ανθρώπους και το καλοκαίρι σου γενικότερα. Χαλάρωσε, και αξιοποίησε όλες τις αισθήσεις σου έτσι ώστε αυτό το καλοκαίρι να σου μείνει αξέχαστο.
  1. Πες ναι σε νέα πράγματα.
    Αν, γενικότερα, είσαι τύπος που διστάζει να δοκιμάσει κάτι νέο και διαφορετικό, προσπάθησε σιγά-σιγά να λες “να”ι και να μην περιορίζεσαι μόνο σε αυτά που ήδη ξέρεις. Επισκέψου ένα μέρος στο οποίο δεν έχεις πάει, δοκίμασε ένα νέο φαγητό, ξεκίνα ένα χόμπι. Το να αλλάξουμε κάποιες από τις κλασικές συνήθειες, συμβάλλει στο να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένες, όσο και αν ακούγεται περίεργο.
  1. Πες όχι στα πρέπει του καλοκαιριού.
    Εκφράσεις του τύπου “πρέπει να πάμε σε νησί φέτος”, ”πρέπει να κάνουμε τόσα μπάνια” είναι απαγορευμένες. Φέτος δεν πρέπει τίποτα. Απλά σκέψου εσύ πως θέλεις να περάσεις καλά, και μείνε μακριά από άτομα που σε αγχώνουν. Στην τελική, δεν κρίνεται το αν θα περάσεις καλά, το να πας απαραίτητα σε κάποιο νησί!
  1. Μην κάνεις απολύτως τίποτα.
    Είναι πολύ εύκολο να πέσεις στην παγίδα, ότι όλη την ώρα πρέπει να είσαι απασχολημένη με κάποια δραστηριότητα. Δεν είσαι ρομπότ και είναι απόλυτα λογικό τις ημέρες του καλοκαιριού να μη θέλεις να κάνεις τίποτα.  Φτιάξε ένα δροσιστικό smoothie και χαλάρωσε στην αιώρα σου (απαραίτητο must have καλοκαιριού).
  1. Φτιάξε εσύ το δικό σου καλοκαίρι.
    Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί πάντα στο τέλος δεν κάνεις αυτό που εσύ θέλεις; Διότι πάντα περιμένεις από τους άλλους να προγραμματίσουν. Το φετινό καλοκαίρι ανάλαβε εσύ δράση και παρότρυνε τους φίλους σου να κάνετε πράγματα μαζί. Ακόμη και αν δεν έχεις παρέα, μη διστάσεις να κάνεις πράγματα μόνη σου. Ξεκίνα πρωινό τρέξιμο, δες μια ταινία σε ένα θερινό σινεμά, πήγαινε στο live του αγαπημένου σου συγκροτήματος. Έτσι, θα έχεις κάνει αυτό που σε πραγματικά σε ευχαριστεί.
  1. Να είσαι ευγενική με τους γύρω σου.
    Πολλές φορές στην καθημερινότητα θεωρούμε δεδομένα πολλά πράγματα και πολλές φορές τα παραλείπουμε. Μια καλημέρα το πρωί, ένα ευχαριστώ, ακόμα και ένα κοπλιμέντο σε ένα άλλο άτομο θα σε κάνει να νιώσεις  καλά με τον εαυτό σου σύμφωνα με την tsemperlidou
  1. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο για να κάνεις αυτό που αγαπάς.
    Πόσες φορές είπες ότι αυτό το καλοκαίρι θα κάνω περισσότερες βόλτες ή θα κολυμπάω συχνότερα; Αν έχεις πάρει άδεια από τη δουλειά σου προσπάθησε να το εκμεταλλευτείς όσο καλύτερα μπορείς, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν πρέπει να δίνεις στην κάθε μέρα την αξία που πρέπει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ