Αυτοί είναι οι βουλευτές που εκλέγονται με το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη - Δεν εξελέγη η σύζυγός του Δανάη Στράτου

Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25

Ο λαός μας τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλλουν μνημόνια δήλωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, βάσει των οποίων το κόμμα έλαβε περί το 3,5% και 9 έδρες (με ενσωματωμένο το 81,1% των ψήφων).

Ο κ. Βαρουφάκης, που συνεχάρη τη ΝΔ για τη νίκη της, θύμισε ότι η σημερινή ψήφος είναι αρνητική, δρομολογήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ανέσυρε τη ΝΔ και το μνημονιακό χώρο από το καλάθι των αχρήστων, που το είχε βάλει ο λαός με εκείνο το περήφανο ''ΟΧΙ'', και που έβαλε τη ΝΔ στις ράγες, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν στη σημερινή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο λαός μας τιμωρεί τις κυβερνήσεις που του επιβάλουν μνημόνια» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Ο λαός μας, για μια ακόμα φορά ανέτρεψε μια κυβέρνηση που τόλμησε να περάσει δύο μνημόνια σε μια τετραετία».

Δυστυχώς, συνέχισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, «η χρεοδουλοπαροικία μας, η μνημονιακή Ελλάδα κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά ανοίγει ένα άλλο, το οποίο φοβόμαστε ότι θα είναι πιο σκοτεινό από το προηγούμενο»

Εμείς, είπε ο κ. Βαρουφάκης, ως ΜέΡΑ25 δεσμευόμαστε ότι τόσο εντός όσο και εκτός της Βουλής, θα συνεχίσουμε να μιλάμε προγραμματικά, με μετριοπάθεια, και ταυτόχρονα, με πλήρη ανυπακοή σε όλα αυτά που στέλνουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό.

 Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης ευχαρίστησε τους χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν ΜΈΡΑ25 και υποσχέθηκε «σε όσους δεν μας εμπιστεύθηκαν, ότι ο λόγος μας θα είναι προγραμματικός. Θα συνεισφέρουμε στο διάλογο μέσα από τον οποίο θα πρέπει να προκύψει η απόδραση της χώρας μας από αυτή τη φυλακή χρέους» σύμφωνα με το ΑΠΕ

Οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 που εκλέγονται είναι:

  • Στην Α' Αθηνών η Αγγελική Αδαμοπούλου
  • Στο Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών ο Κλέων Γρηγοριάδης
  • Στο Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών η Σοφία Σακοράφα 
  • Στο Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών ο Κρίτων Αρσένης 
  • Στη Β' Θεσσαλονίκης η Κωνσταντίνα Αδάμου 
  • Στην Α' Ανατολικής Αττικής η Μαρία Απατζίδη 

Ποια έδρα θα επιλέξει ο Γιάνης Βαρουφάκης

  • Στην Β Πειραιώς η Φωτεινή Μπακαδήμα (εάν δεν επιλέξει την έδρα ο Γιάνης Βαρουφάκης) 
  • Στο νομό Ηρακλείου ο Γιώργος Λογιάδης (εάν δεν επιλέξει την έδρα ο Γιάνης Βαρουφάκης) 
  • Στην Α' Θεσσαλονίκης η Σοφία Φουντουκίδου, Διδάκτωρ στα Social Robotics  (εάν δεν επιλέξει την έδρα ο Γιάνης Βαρουφάκης) 

Να σημειωθεί ότι δεν κατάφερε να εκλεγεί η σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου...
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ