Άκης Πετρετζίκης: Μας φτιάχνει λαχταριστούς ντοματοκεφτέδες – Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή! (βίντεο)

Γρήγορη και εύκολη συνταγή...

Συστατικά
260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
200 γρ. ντομάτες τριμμένες
180 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί φέτα
10 φύλλα δυόσμο
6-7 φύλλα βασιλικό
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
½ κ.γ. πάπρικα
3 κλ. Δυόσμο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο στη φωτιά.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Δημιουργούμε μία τρύπα στη μέση και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το τριμμένο κολοκύθι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Σπάμε με το πιρούνι τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε στο μπολ.
  • Χοντροκόβουμε τον δυόσμο, τον βασιλικό, τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ρίχνουμε την ξερή ρίγανη, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Σχηματίζουμε τους ντοματοκεφτέδες δίνοντας οβάλ σχήμα με δύο κουτάλια.
  • Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα. Όταν οι ντοματοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
  • Για το σερβίρισμα
  • Μεταφέρουμε ντοματοκεφτέδες σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε στο κέντρο στραγγιστό γιαούρτι, πάπρικα, δυόσμο και σερβίρουμε.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ