Το ''οβάλ γραφείο ή το 10 Downing'' του Μητσοτάκη – Οι 3 στενοί συνεργάτες του: Δημητριάδης, Σκέρτσος, Γεραπετρίτης – Tα who is who

Αυτοί είναι οι τρεις στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη! 

Τρία είναι τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τους «σωματοφύλακες» του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε επίσης: Iδού ο χάρτης της Νέας Βουλής: Ποιες είναι οι έδρες που κερδίζουν τα κόμματα ανά εκλογική περιφέρεια

Γρηγόρης Δημητριάδης ο Νο 1 άνθρωπος- κλειδί και κυματοθραύστης δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από νεαρός μπολιάστηκε στην πολιτική αφού ο παππούς του ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβλεπε στο πρόσωπο του έναν ήρεμο ,μορφωμένο νέο με συγκρότηση και οξυδέρκεια , μυαλό & ταπεινότητα,( όπως τον περιγράφουν όσοι παροικούν στην Πειραιώς) κατάλληλο να μυηθεί στο πολιτικό γίγνεσθαι. 

Η άτυπη θητεία του κοντά στον έμπειρότατο παππού του έγιναν τελικά η μαγιά για να ξεκινήσει με την οργάνωση και την προετοιμασία της επόμενης μέρας στην εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατ’ επανάληψη μέχρι χθες αναλάμβανε το crisis management όταν χρειαζόταν και κυρίως έκανε όλα τα “interviews” για οποιονδήποτε θα εμπλακεί στην διακυβέρνηση ξεσκαρτάροντας βιογραφικά και επιλέγοντας τους ανθρώπους πριν καταλήξουν στον Κυριάκο για το τελικό Okay! 

Δικηγόρος το επάγγελμα και «κλασσικός» doer όταν δίνει το χέρι του, λένε πως ο λόγος του αποτελεί συμβόλαιο. Ενοχλείται με οποιαδήποτε προβολή εξού και δεν έχει accounts στο facebook, ή στο instagram, παρά μόνο στο twitter.

Ο Γιώργος Β. Γεραπετρίτης που θα είναι ο Υπουργός Επικρατείας ,είναι Τακτικός  Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε το 1967 στην Κάρπαθο.Είναι σήμερα Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής, ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου. Επίσης υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Βρετανικού Συμβουλίου, του Γαλλικού Συμβουλίου Επικρατείας  και του German Marshall Fund των ΗΠΑ.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, όπως εθνικός εκπρόσωπος στην Ομάδα για τον Εκσυγχρονισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Ομάδα Χωρών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μεγάλο αριθμό νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Είναι συγγραφέας 6 επιστημονικών βιβλίων και περίπου 100 συμβολών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και συνεκδότης 2 συλλογικών τόμων.

Έως σήμερα, έχει εισηγηθεί περισσότερες από 100 ομιλίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική και έχει μεγάλο αριθμό παραστάσεων ως δικηγόρος ιδιωτών, του δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου και  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Στρασβούργου.

Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Αλεξάνδρα Γουρτζή και έχει δύο παιδιά την Εμέλεια (1η Γυμνασίου) και την Αλίκη (5η Δημοτικού).

Το ''άρωμα΄΄ ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο νέος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα κατά την περίοδο 2009-2014, με πιο πρόσφατη αυτή του διευθυντή του γραφείου του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (από τον Ιούλιο του 2012 έως τον πρόσφατο ανασχηματισμό).

Επί σειρά ετών υπήρξε στενός συνεργάτης του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όταν ο τελευταίος ήταν τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις εκλογές του 2009, καθώς επίσης και όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός Ανάπτυξης και υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Ο κ. Σκέρτσος ήταν διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου όταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός είχε αναλάβει ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας στην τελευταία του συνέντευξη με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών είχε ευχαριστήσει τον κ. Σκέρτσο, σημειώνοντας ότι του τον είχε προτείνει ο κ. Πικραμμένος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάρ’ τον και δεν θα χάσεις!».

Ο κ. Σκέρτσος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ και πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999). Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ