Κουίζ - Πάρτον και δε θα χάσεις: Έτσι τον είχε συστήσει ο Πικραμμένος στον Στουρνάρα – Τώρα έγινε δεξί χέρι του Κυριάκου

Το Who is Who του Άκη Σκέρτσου...

Ο νέος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης του δημόσιου τομέα κατά την περίοδο 2009-2014, με πιο πρόσφατη αυτή του διευθυντή του γραφείου του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (από τον Ιούλιο του 2012 έως τον πρόσφατο ανασχηματισμό).

Επί σειρά ετών υπήρξε στενός συνεργάτης του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όταν ο τελευταίος ήταν τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις εκλογές του 2009, καθώς επίσης και όταν ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός Ανάπτυξης και υπουργός Δημόσιας Τάξης. 

Ο κ. Σκέρτσος ήταν διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου όταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός είχε αναλάβει ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.

Δείτε επίσης: Το ''οβάλ γραφείο ή το 10 Downing'' του Μητσοτάκη – Οι 3 στενοί συνεργάτες του: Δημητριάδης, Σκέρτσος, Γεραπετρίτης – Tα who is who

 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάννης Στουρνάρας στην τελευταία του συνέντευξη με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών είχε ευχαριστήσει τον κ. Σκέρτσο, σημειώνοντας ότι του τον είχε προτείνει ο κ. Πικραμμένος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάρ’ τον και δεν θα χάσεις!».

Ο κ. Σκέρτσος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Master of Arts) στον τομέα του Political Management and Lobbying από το Πανεπιστήμιο George Washington των ΗΠΑ και πτυχιούχος της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-1999).

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ