Το σκάνδαλο της χρονιάς ξέσπασε: Κατηγορούμενος για πορνεία ανηλίκων ο δισεκατομμυριούχος Επστάιν (φώτο-βίντεο)

Ποιος είναι ο σκοτεινός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος

Δίωξη για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών άσκησε σήμερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Νέας Υόρκης στον Αμερικανό χρηματιστή και φιλάνθρωπο Τζέφρι Έπσταϊν σχεδόν μία δεκαετία αφότου είχε καταλήξει σε εξωδικαστική συμφωνία με τις αρχές της Φλόριντα, αποφεύγοντας να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση στην Πολιτεία αυτή.

Σε βάρος του 66χρονου Έπσταϊν  εκκρεμούσε μία κατηγορία για εμπορία ανθρώπων και μία κατηγορία για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και ενδέχεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες. Ο δικηγόρος του, ο Τζακ Γκολντμπέργκερ, έχει δηλώσει ότι ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος.



Ο Επστάιν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του. Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης και τα δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου, ανάμεσα στα ροζ πάρτι του Επστάιν, ήταν τακτικοί καλεσμένοι  ο πρώην πλανητάρχης Μπιλ Κλίντον και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος πρώην Δήμαρχος της Ν.Υ Μαικλ Μπλούμπεργκ αλλά και Βρετανός Πρίγκιπας Άντριου.



 

Μέχρι το 2007 ο Έπσταϊν  ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας. Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πολλά από τα θύματά του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί αυτός ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε η ομοσπονδιακή νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των θυμάτων καθώς στερήθηκαν την ευκαιρία να ακουστεί και η δική τους άποψη. Φέτος τον Φεβρουάριο, ένας δικαστής στη Φλόριντα δικαίωσε τις γυναίκες αυτές, κρίνοντας ότι η συμφωνία παραβίαζε τον νόμο.

Παρ' όλ' αυτά, το υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο μήνα έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακυρωθεί η συμφωνία. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εισαγγελέων που είχαν εμπλακεί σε αυτόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό πριν από δέκα και πλέον χρόνια ήταν και ο Άλεξ Ακόστα, ο νυν υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη του Επστάιν.

Ποιος είναι ο σκοτεινός δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος

Το βιογραφικό του Έπσταϊν- πρώην μάνατζερ σε hedge fund, ο οποίος είχε φιλικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μπιλ Κλίντον και τον πρίγκιπα Άντριου, δούκα της Υόρκης- είναι πολύ μακρύ . O 66χρονος δισεκατομμυριούχος έχει μακρά ιστορία τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως εγκληματίας.

Ο Epstein γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1953 και μεγάλωσε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Στα 20 του δίδασκε ήδη  φυσική και  μαθηματικά στο κολέγιο της ελίτ K-12 Dalton School του Μανχάταν.

Μετά τη φοίτηση του στο γυμνάσιο  Lafayette στο Μπρούκλιν, ο Epstein αποχώρησε από το Cooper Union του Μανχάταν το 1971. Στη συνέχεια εγγράφηκε στο Ινστιτούτο Μαθηματικών Επιστημών  Courant του New York University αλλά και από εκεί έφυγε χωρίς πτυχίο.

Παρά τα κενά στην εκπαίδευσή του, ο Epstein διδάσκει μαθηματικά και φυσική στο Dalton μεταξύ 1973 και 1975. Όταν ήταν στο Dalton, οι προοπτικές του Epstein για μια μεγάλη  καριέρα στα χρηματο-οικονομικά άρχισαν να ανθίζουν.

Όταν ήταν δάσκαλος λέγεται ότι είχε μαθητή τον γιο του προέδρου της Bear Stearns ,  Ace Greenberg , και ότι είχε πολύ "φιλικές σχέσεις" με την κόρη του. Το 1976 ο Έπσταϊν εγκαταλείπει το σχολείο για να εργαστεί στην εταιρεία του Greenberg 

Ο Epstein πήγε πολύ καλά στην εταιρεία και έγινε ανώτερο στέλεχος,  πριν αποφασίσει να φύγει το 1981 για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. 

Μόλις ίδρυσε την  J. Epstein και Co. το 1982, ο πλούτος και η καριέρα του Epstein γίνονται ολοένα και πιο σκοτεινά.



Η επιχείρηση δέχτηκε μόνο πελάτες με περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων . Ο Les Wexner, ο ιδρυτής της φίρμας ρούχων The Limited και πολύ αναγνωρισμένος στον κλάδο της μόδας, ήταν ο μόνος διάσημος  πελάτης της επιχείρησης του Έπσταϊν.

πεποίθησή μου είναι ότι ο Jeff διατηρεί κάποια επιχείρηση διαχείρισης χρημάτων, αν και δεν θα πάρετε ποτέ μια ευθεία απάντηση από αυτόν για το τι ακριβώς κάνει", δήλωσε ένας πολύ γνωστός επενδυτής μιλώντας για τον Έπσταϊν, στο περιοδικό New York Magazine  το 2002.

"Μου είπε κάποτε ότι είχε 300 υπαλλήλους και άκουσα επίσης ότι διαχειρίζεται τα χρήματα του Ροκφέλερ, αλλά κανείς δεν ξέρει ποτέ, είναι σαν να κοιτάς τον Μάγο του Οζ », συνέχισε.

Αν και οι πηγές του πλούτου του, δεν ήταν σαφείς, ο Έπσταϊν, άρχισε να αποκτά διεθνή δύναμη και τεράστια περουσία και ίδρυσε ένα ίδρυμα που έκανε μια δωρεά  30 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, πράξη που του χάρισε πολύ υψηλές διασυνδέσεις.



Το 1992 ο Έπσταϊν, αγόρασε τη μεγαλύτερη βίλα στο Μανχάταν. Επίσης αγόρασε σπίτια στο Μαϊάμι , το Παρίσι, το Νέο Μεξικό ακόμα και ένα ιδιωτικό νησί στις Αμερικάνικες Παρθένες Νήσους. αναφέρει το  Business Insider

Ο δισεκατομμυριούχος έγινε γνωστός ως "συλλέκτης" πλούσιων και ισχυρών φίλων. Ανάμεσα τους ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον , ο οποίος έκανε πολλές πτήσεις με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Έπσταϊν και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι.



Με αυτούς τους δύο πήγε στην Αφρική για να επισκεφτεί τις περιοχές που πλήττονταν από το Aids. Ο Κλίντον δεν ήταν ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ που ήταν φίλος του Έπσταϊν. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ανήκε επίσης στο φιλικό περιβάλον του δισεκατομμυριούχου και μάλιστα για κάποιους γνώριζε την αδυναμία του στα νεαρά κορίτσια.

Η εικόνα του Έπσταϊν, ως επιτυχημένου δισεκατομμυριούχου με την τέλεια ζωή και τους πανίσχυρους φίλους άρχισε να "σπάει" όταν ήρθαν στη δημοσιότητα τα πρώτα σεξουαλικά σκάνδαλα.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ