Topwoman η Φίλια Μητρομάρα η μονόφθαλμη δημοσιογράφος με το απίθανο χιούμορ, την ευφυΐα – Η ομιλία της από TedX (βίντεο)

Η Φίλια, «η γυναίκα με το ένα μάτι»..

Η δημοσιογράφος Φίλια Μητρομάρα γεννήθηκε με μονόφθαλμη όραση και αυτό σημαίνει όπως  εξηγεί η ίδια σημαίνει ότι δεν έχει καλή περιφερική όραση και δεν βλέπει καθόλου από το δεξί της μάτι.

Τι κι αν δεν μπορεί να δει καθόλου τι συμβαίνει από την δεξιά πλευρά της; Αυτό δεν την εμπόδισε να απολαύσει τη ζωή της και να ζήσει τα όνειρά της.

Η Βολιώτισσα δημοσιογράφος εδώ και καιρό εργάζεται στην Αθήνα και είναι wellness editor σε γνωστά media που ασχολούνται με την υγεία και την ομορφιά. 

Η Φίλια Μητρομάρα μίλησε στο κοινό του TEDxThessaloniki για την προσωπική της οπτική, με τα γνωστά φίλτρα ευαισθησίας που διαθέτει από μικρή. 

Η ομιλία της συγκινητική αλλά και ένα wake up call, για τους ανθρώπους που το χρειάζονται. 

Όπως τονίζει η ίδια «Ό,τι λοιπόν δεν θέλω να βλέπω ή θέλω να αγνοώ το βάζω από αυτή την πλευρά (σ.σ. που δεν βλέπει), τοξικούς ανθρώπους, κυτταρίτιδα», λέει χαριτολογώντας στο κοινό του TEDxThessaloniki.

«Δεν έχω τρισδιάσταστη όραση, που σημαίνει ότι δεν βλέπω ταινίες 3D γιατί οι εικόνες είναι και διπλές είναι και θολές» αναφέρει η δημοσιογράφος. 

Η δημοσιογράφος, εξηγεί στο κοινό πώς βλέπει. «Βλέπω μονόφθαλμα, αλλά όχι κοντόφθαλμα. Για μένα αυτό θα ήταν πρόβλημα αν πίστευα ότι η διαφορετικότητά μου δεν μου επιτρέπει να αποκτήσω εμπειρίες, να ζήσω, να καταλάβω τους ανθρώπους, να μπω στην θέση τους. 

 

Θα ήταν πρόβλημα αν με «ακινητοποιούσε». Αν με κρατούσε «καθηλωμένη» και δεν με άφηνε να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Αλλα΄δεν είναι. Όταν η κόρη μου ήταν δυόμιση ετών με είχε ρωτήσει: Μαμά τι έχει το ματάκι σου; Χάλασε, της είπα. 

Και τότε μου λέει: Γιατί δεν πας στον μάστορα να σου το φτιάξει; Της εξήγησα ότι δεν μπορούσε να φτιαχτεί και δεν χρειάζεται να φτιαχτεί γιατί με αυτό το μάτι βλέπω αν θέλει να φάει σοκολάτα, τι πραγματικά φοβάται, αλλά και πόσο πολύ μ’ αγαπάει. 

Και τότε μου απάντησε: Μαμά εγώ θα σ’ αγαπώ με χαλασμένο ματάκι».

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, η Φίλια ανέβασε στο Facebook για πρώτη φορά μια φωτογραφία ανφάς και με ανοιχτόχρωμους φακούς.

Το post της συγκέντρωσε πάνω από χίλια likes και εκατοντάδες υποστηρικτικά σχόλια.

Με αυτό τον τρόπο η Φίλια συστήθηκε σε αγνώστους που διάβασαν το post της σε κάποια από τις κοινοποιήσεις του.

Και ξανασυστήθηκε σε γνωστούς, που μέχρι τότε την έβλεπαν πάντα με σκουρόχρωμους φακούς.

 

Who is who 

H Φίλια Μητρομάρα γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε Δημοσιογραφία και είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία από το ραδιόφωνο, τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πλούσιας επαγγελματικής της πορείας έχει αρθρογραφήσει στον περιοδικό τύπο, σε μέσα όπως τα ΕΓΩ, Hello!, Men’s Health, Life & Style, Madame Figaro, Beaute, Love Yourself της Καθημερινής κ.ά., ενώ υπήρξε αρχισυντάκτρια και διευθύντρια σύνταξης σε περιοδικά υγείας όπως τα Prevention, Shape και Τhe BODY.

 Ακόμα, έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί αρκετά έντυπα και βιβλία υγείας, fitness και ψυχολογίας.

Ακολουθώντας τις εξελίξεις του σήμερα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ασχολείται με τον digital κόσμο και το δημιουργικό wellness content σε ιστοτόπους όπως το omorfamystika.grthriveglobal.grwefit.grboxpharmacy.grcaresport.gr,, getactive.gr και isida.gr.

Η Φίλια πιστεύει στην πράξη, στη δύναμη του εθελοντισμού. Υπήρξε για αρκετά χρόνια μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων ενώ στηρίζει εθελοντικά τις δράσεις του προγράμματος Θάλλω, ενός πρότυπου προγράμματος ψυχαγωγίας ανθρώπων που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με κύριο μέλημα την ενίσχυση της υποδομής του συστήματος ψυχαγωγίας τους.

Ιδιοκτήτρια του wellness blog pharmalista.gr και περήφανη μαμά της Αριέττας, το motto της είναι: «Βλέπω μονόφθαλμα. Όχι κοντόφθαλμα.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ