Made in Greece η «Αρκαδιά»: Ελιές, λιαστές ντομάτες, πατέ, καρδιές αγκινάρας σε βαζάκια γυρνούν τις αγορές του κόσμου...

Απίθανη γεύση, υψηλή ποιότητα.

Ο ιερέας Παναγιώτης Σταθόπουλος (Παπακόκκινος) ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε να αξιοποιήσει τον ελαιώνα των 80 στρεμμάτων στην Κυπαρισσία, ώστε να φτάσει το λάδι και την ελιά του ως την άλλη άκρη της γης.

Συνεχιστής σε αυτό το όραμα σήμερα είναι ο γιoς του Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος ίδρυσε την «Αρκαδιά», όπως ήταν η παλιά ονομασία της Κυπαρισσίας, με αντικείμενο την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία τοπικών προϊόντων. Αγάπησε βαθιά τον τόπο του και αξιοποίησε τα δυνατά του σημεία, το εύφορο χώμα, το ιδανικό μικροκλίμα και την τεχνογνωσία που του άφησε ο πατέρας του. Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις σήμερα έχει κατορθώσει να έχει δημιουργήσει μία σύγχρονη, πλήρως εξοπλισμένη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης παραδοσιακών τροφίμων. 

Πλην της παραγωγής του βασικού προϊόντος, που είναι οι ελιές ΠΟΠ Καλαμάτας, με την φήμη τους να ξεπερνάει τα όρια της χώρας, η Αρκαδιά έχει επεκταθεί πλέον και στην παραγωγή και εμπορία και άλλων τοπικών προϊόντων,  όπως οι λιαστές ντομάτες  και οι αγκινάρες. 

Ξεχωριστό είναι το πατέ ελιάς με κομμάτια ελιάς, φυσικά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συμβατικό και βιολογικό, που επίσης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αλλά και οι καρδιές αγκινάρας με πράσο, σε μείγμα ελαιολάδου και ηλιελαίου.

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ