Ο Άκης Πετρετζίκης μας τρελαίνει για άλλη μια φορά - Μας φτιάχνει μαρμελάδα μπανάνα, πορτοκάλι, σοκολάτα στη χύτρα ταχύτητας

Υπέροχη μαρμελάδα! 

Συστατικά
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. χυμό πορτοκάλι, σουρωμένο
1 στικ κανέλας
χυμό από 1 λεμόνι
2 πορτοκάλια
1 κιλό μπανάνες
100 γρ. νερό
300 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
κρουασάν βουτύρου

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε στη χύτρα τη ζάχαρη, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την κανέλα και τον χυμό από το λεμόνι.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια και τις μπανάνες σε φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα.
  • Προσθέτουμε το νερό και μεταφέρουμε τη χύτρα στη φωτιά.
  • Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μόλις φύγει όλος ο ατμός ανοίγουμε το καπάκι.
  • Βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά, μεταφέρουμε σε βαζάκια και βάζουμε στο ψυγείο.
  • Κόβουμε τα κρουασάν εγκάρσια, απλώνουμε από 1-2 κ.σ. από τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ