Πωλείται το σπίτι των Ωνάσηδων στο Λονδίνο για 25 εκ. λίρες - 465τ.μ - μεγαλοπρεπές και θρυλικό (φώτο)

Το υπερπολυτελές σπίτι ήταν ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει τα θρυλικά πάρτι της οικογένειας Ωνάση, στα οποία τη δεκαετία του 60-70 έδινε το "παρών" , η διεθνής υψηλή κοινωνία

Το παλάτι της οικογένειας Ωνάση στο κοσμοπολίτικο Mayfair του Λονδίνου,  πωλείται στην τιμή των 25 εκατομμυρίων λιρών.

Το υπερπολυτελές διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στον αριθμό 47 της  Grosvernor Square,  έγινε το σπίτι του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλή Ωνάση και της συζύγου του Τζάκι . Στο σπίτι που χτίστηκε  το 1938 σε νεογεωργιανό, ύφος,  έμενε επίσης η αδερφή του Αριστοτέλη Ωνάση Άρτεμις. 

Στο θρυλικό σπίτι έμειναν επίσης η Μαρία Κάλλας, και η μικρότερη αδερφή της Τζάκι Κένεντι - Ωνάση πριγκίπισσα Lee Radziwill 

 

Το τεράστιο σπίτι είναι  ένα από τα μεγαλύτερα και μεγαλοπρεπέστερα διαμερίσματα στην παγκοσμίου φήμης πλατεία.  Σε 465.24 τ.μ.  διαθέτει εντυπωσιακή είσοδο, πέντε υπνοδωμάτια, τέσσερα μπάνια και μια μεγάλη κουζίνα για όλη την οικογένεια.

 

 

 

Διαθέτει επίσης, τρεις προσκείμενες αίθουσες υποδοχής, μήκους 20 μέτρων, όλες με θέα στην πλατεία, καθώς και μια βιβλιοθήκη με συρόμενες πόρτες που άνοιγαν στην ιδιωτική βεράντα, αναφέρει η Daily Mail.

 

Το υπερπολυτελές σπίτι ήταν ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει τα θρυλικά πάρτι της οικογένειας Ωνάση, στα οποία τη δεκαετία του 60-70 έδινε το "παρών" , η διεθνής υψηλή κοινωνία.

"Στους επισκέπτες αυτού του σπιτιού περιλαμβάνεται  η  πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ , Τζάκι Κένεντι Ωνάση, τα παιδιά της, καθώς και η αδελφή της, πριγκίπισσα  Lee Radziwill», λέει ο Peter Wetherell, ο οποίος διαχειρίζεται το ομώνυμο κτηματομεσιτικό γραφείο που πωλεί το σπίτι στο Mayfair

Η κύρια αίθουσα υποδοχής έχει μήκος 32 ποδιών και η κύρια κρεββατοκάμαρα σε μέγεθος ενός συμβατικού διαμερίσματος διαθέτει τεράστιες ντουλάπες και ξεχωριστή γκαρνταρόμπα για να ντύνεται "εκείνος & εκείνη",  καθώς και ξεχωριστά μπάνια.

Υπάρχει επίσης μια κύρια σουίτα φιλοξενουμένων, με γκαρνταρόμπα και ιδιωτικό μπάνιο, καθώς και μια επίσημη τραπεζαρία, ένα γραφείο, ένα κοκτέιλ μπαρ, ένα δεύτερο δωμάτιο φιλοξενούμενων με δικό του μπάνιο, ένα βοηθητικό δωμάτιο και μια αποθήκη.

Η μεγαλοπρέπειά του είναι ακόμη πιο αισθητή από τις ψηλοτάβανες αίθουσες των 3,15 μέτρων, με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Εντυπωσιαζουν, δε, τα ευρύχωρα δωμάτια και την βεράντα με θέα στην πίσω πρόσοψη του κτιρίου, ενώ είναι το μοναδικό διαμέρισμα στο κτίριο με βεράντα 10 μέτρων και θέα στην πλατεία Grosvenor.

Το πολυτελές αυτό διαμέρισμα, βγαίνει για πρώτη φορά στην αγορά εδώ και 28 χρόνια.

Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου εκτείνεται σε όλο το πλάτος και το μήκος του κτιρίου και φυσικά η ανακαίνισή του μπορεί να φτάσει τα 5 εκατομμύρια λίρες. 

 

 

Πρώτος ιδιοκτήτης ο Σερ Τζον Άντερσον

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν ο Σερ Τζον Άντερσον.

Η Μαρία Κάλλας συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Έλληνα δισεκατομμυριούχο Αριστοτέλη Ωνάση το 1957 και το ζευγάρι έζησε ένα μεγάλο έρωτα που συνεχίστηκε για πάνω από 11 χρόνια.

Όταν η κατοικία του Σερ Τζον Άντερσον, έγινε διαθέσιμη, την απέκτησε η οικογένεια Ωνάση και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60 και του 70, το διαμέρισμα , ήταν το σπίτι που είχε στο Λονδίνο η Αρτέμις Ωνάση, σύζυγος του Θεόδωρου Γκαρουφλίδη. 

Maria Callas first met Greek billionaire Aristotle Onassis (1906-1975) in 1957 and the pair started up a famous love affair that continued for over 11 years

 Ο Θεόδωρος Γαροφαλίδης, υπήρξε πρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, του ελληνικού εθνικού αερομεταφορέα, ο οποίος ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση από το 1956 έως το 1974. 

Στις 21 Οκτωβρίου 1968 ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι, με την Άρτεμη να ενεργεί ως χορηγός της.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και  ιστορικό της οικογένειας Kennedy , J Randy Taraborrelli, η προστατευτική Jackie - που είχε «εμμονή» με την ασφάλεια της οικογένειάς της μετά τη δολοφονία του συζύγου της το 1963 - χρησιμοποίησε το διαμέρισμα για να παρακολουθεί προσεκτικά την κόρη της, Caroline Kennedy.

Το σπίτι κατασκευάστηκε μεταξύ 1938 και 1939 σε νεο-γεωργιανό στυλ, σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Ντέτμαρ Μπλόου και τον Φέρναντ Μπιλερέι.

Η εσωτερική ανέγερση του κτιρίου διακόπηκε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και το κτίριο ολοκληρώθηκε μόλις μετά το 1945. 

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης με την Μαρία Κάλλας
Ο Σερ Τζον Άντερσον μετακόμισε στην κατοικία το 1946 – τον ίδιο χρόνο που ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής της Λιμενικής Αρχής του Λονδίνου και της Βασιλικής Όπερας.

Καλωσόρισε τη Μαρία Κάλλας στην πρώτη της παράσταση στην βασιλική Όπερα το 1952 και ήταν παρών στις εμφανίσεις της στην όπερα του Covent Garden, το 1953, 1957 και 1958.

Η οικογένεια Ωνάση την αγόρασε και την χρησιμοποιούσε ως κατοικία τις δεκαετίες 1960 και 1970

 

Η Τζάκι Κένεντι με την αδερφή της Λι Ράντζβιλ έχουν κάνει πολλά πάρτι σε αυτό το διαμέρισμα

Το 1975, η κόρη της Τζάκι, Καρολάιν έμενε στο σπίτι του βουλευτή Χιου Φρέιζερ, ενός οικογενειακού φίλου, όταν έγινε στόχος μιας βόμβας του IRA που τοποθετήθηκε κάτω από το αυτοκίνητό του, αλλά εξερράγη πρόωρα. Τότε, η Καρολάιν έφυγε από το σπίτι και έμεινε για αρκετές ημέρες στο διαμέρισμα της πλατείας Grosvenor.

Μεταξύ των άλλων επισκεπτών του διαμερίσματος ήταν η Χριστίνα Ωνάση που κατείχε ένα σπίτι στο γειτονικό Reeves Mews. 

Το κτίριο διαθέτει ένα φουαγιέ εισόδου στο ισόγειο με δύο ασανσέρ για την πρόσβαση στα διαμερίσματα και με 24ωρη φύλαξη. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου: «Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα ιστορικό μέρος, με μπαλκόνια, βεράντα και θέα στην πλατεία.

Πρόκειται για μια ιδιοκτησία – τρόπαιο, το οποίο θα χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική μακροπρόθεσμη επένδυση και κύρια κατοικία στο Λονδίνο». 

 

.

The family kitchen in the property features a central island and breakfast bar, but could do with modernisation

Διαθέτει εντυπωσιακή αυτόνομη είσοδο, δυο ασανσέρ, εκπληκτικό σαλόνι που λες και «βουτάει» στο πράσινο της πλατείας, πέντε υπνοδωμάτια με τα μπάνια τους, οικογενειακή κουζίνα,  ιδιωτική ταράτσα,  γκαρνταρόμπες, Ο μεσιτικός όμιλος που έχει αναλάβει την πώληση αναφέρεται «αναμφίβολα στο καλύτερο ακίνητο της Grosvenor 47»- το οποίο εντάσσεται σε ένα οικοδόμημα που θα αποτελέσει την «ανάπλαση του αιώνα» στο κεντρικό Λονδίνο. 

The property was home to Artemis Onassis, sister to billionaire Aristotle, and hosted his wife Jackie Kennedy Onassis

Η τιμή πώλησης που έχει ανακοινωθεί είναι 25 εκατομμύρια λίρες και αναμένεται να ανέβει όταν ανακαινιστεί οριστικά όλο το μέγαρο και ανεγερθεί το Rosewood Hotel.

Η είδηση έχει αναστατώσει το real estate της βρετανικής πρωτεύουσας και όλα τα μεγάλα media.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ