Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει εκπληκτικά Muffins με μύρτιλα - Θα μοσχοβολήσει το σπίτι

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους

Συστατικά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
125 γρ. βούτυρο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη καστανή
ξύσμα από μισό λεμόνι
2 αυγά μεγάλα
150 γρ. μύρτιλα

Για το frosting

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωμάτιου
300 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. μύρτιλα + έξτρα 12, για το σερβίρισμα
ινδοκάρυδο, για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
 

Για τα muffins

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την κρυσταλλικλη και την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το φτερό.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ, και χτυπάμε απαλά 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Προσθέτουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πάνε σε όλο το μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί με ένα ίσιο μαχαίρι τρυπώντας τα. Εάν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε είναι έτοιμα.

Για το frosting

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αφού αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε στον κάδο τα μύρτιλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σπάσουν, και με το χρώμα τους να βάψουν το frosting.
Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ισία μύτη 8 mm και με κυκλικές κινήσεις διακοσμούμε τα muffins.
Σερβίρουμε το κάθε muffin με ένα μύρτιλο και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ