Που πήγε το καλοκαίρι; - Έρχεται την Τρίτη η κακοκαιρία "Αντίνοος" - Ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι & χαλάζι (φώτο-βίντεο)

Σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσει"

Μετά τη φονική θεομηνία που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Χαλκιδική και τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Αχαΐας και της Ναυπακτίας, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να "σαρώσει" την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου ανακοίνωσε την κακοκαιρία Αντίνοος η οποία θα πλήξει μεγάλο τμήμα της Ελλάδας τα επόμενα 24ωρα. 

Ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα κινούμενες προς τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας και το σχηματισμό της κακοκαιρίας "Αντίνοος".  

Ο "Αντίνοος" , όπως φαίνεται στη διαφάνεια που ακολουθεί θα επηρεάσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη 16/07.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 14/07 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 17/07.

Λόγω των μετακινήσεων εκδρομέων, το Meteo παρουσιάζει στο χάρτη που ακολουθεί τις καιρικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στο οδικό δίκτυο τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 14/07, σύμφωνα με τη νέα του υπηρεσία roads.

Σε ισχύ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για σήμερα   

Με βάση τα νέα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 12/07/2019 τροποποιείται σε Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 13/07/2019 έως και το απόγευμα της Κυριακής 14/07/2019, ανακοίνωσε η ΕΜΥ.

 Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρα ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν τη δυτική Στερεά.   

Επισημαίνεται ότι πολύ μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από σήμερα τη νύχτα στο νομό Θεσσαλονίκης, τον Θερμαϊκό και τη Χαλκιδική και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις Σποράδες, τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.   Τα φαινόμενα από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ