Ερντογάν: Τα γεωτρύπανα μας συνεχίζουν - Η φασαρία που γίνεται δεν μας αφορά - Τι προσδοκά από τον Μητσοτάκη (βίντεο)

"Θα εξετάσουμε τις κινήσεις Μητσοτάκη - Όλες μας οι δυνάμεις είναι στην ανατολική Μεσόγειο"

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε πως αναμένει τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να βελτιωθούν. 

Για ακόμη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος υπεραμύνθηκε  των τουρκικών δραστηριοτήτων στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας μάλιστα, ότι τα τουρκιά γεωτρύπανα συνεχίζουν κανονικά τη δράση τους και πως "η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα".

"Στην Ελλάδα έγιναν εκλογές. Θα δούμε τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τι εξελίξεις θα υπάρξουν με την Ελλάδα. Σε επίπεδο συνομιλιών χρησιμοποιήσαμε ωραίους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον, είπε αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να συγχαρούν τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές

Ελπίζω πως μπορούμε να φέρουμε σε καλύτερο σημείο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αν μείνει πιστός στις εκφράσεις του, τις  τηρήσει  και κάνει τα απαραίτητα βήματα", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

Αναλυτικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε:

«Τι είδους κατάσταση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι είδους εξελίξεις θα υπάρξουν στην Ελλάδα. Κοιτάζοντας τη μεταξύ μας συνομιλία, χρησιμοποιήσαμε ωραίες εκφράσεις ο ένας απέναντι στον άλλον.

Ελπίδα μου είναι οι ίδιοι να παραμείνουν πιστοί σε αυτές τις δηλώσεις, αν προβούν σε βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία θα βελτιωθούν.

Έχουμε εργαστεί για κάτι τέτοιο. Και μαζί με αυτές τις προσπάθειες θα γίνουν και αμοιβαίες συνομιλίες. Τι θέλει η Ελλάδα από εμάς στη νέα εποχή; Τι θέλουμε εμείς από την Ελλάδα;

Οι επιτροπές και οι αρμόδιοι θα τα συζητήσουν όλα αυτά και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα Προβαίνουμε σε απτά βήματα ενάντια στη νοοτροπία που προσπαθεί να επιβάλλει στην περιοχή την αντίληψη να αγνοούνται τα δικαιώματα, το δίκαιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, ο Πορθητής και το Γιαβούζ τα γεωτρύπανά μας, μαζί με το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους καμία απειλή. Εμείς προχωράμε στα βήματα μας με όλες τις δυνάμεις του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας. Εκεί πετούν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας. Αρα η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ