Τραγωδία στο Νεπάλ: Τους 55 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες, χιλιάδες οι εκτοπισμένοι (φώτο-βίντεο)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Ο απολογισμός των θυμάτων στο Νεπάλ από τις κατακλυσμιαίες πλημμύρες και τις κατολισθήσεις των τελευταίων τριών ημερών ανήλθε σήμερα σε 55 νεκρούς, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται και έχουν τραυματιστεί.

EPA

Getty Images

EPA

 

Δέκα χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν πολλές περιοχές στο Νεπάλ από την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, να καταστραφούν γέφυρες και δρόμοι σε ολόκληρη τη χώρα.

EPA

Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαιώνεται ότι 55 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 33 τραυματίστηκαν. Τουλάχιστον 30 άνθρωποι αγνοούνται, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και η βορειοανατολική πολιτεία Άσαμ της Ινδίας βρέθηκε στο στόχαστρο της κακοκαιρίας, που προκάλεσαν οι μουσώνες, όπου τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν και 10 σκοτώθηκαν. Επιπλέον, στο Τσιταγκόνγκ του Μπανγκλαντές καταγράφθηκαν 10 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισμένων ανέρχεται σε 500.000, καθώς 200 χωριά χάθηκαν κάτω από τα λασπόνερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ