Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει λαχταριστά Emoji cupcakes για την #WorldEmojiDay!

Υπέροχη συνταγή για πάρτι! 

Συστατικά
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
280 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
240 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες (120 γρ. + 120 γρ.)
2 αυγά μέτρια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη διακόσμηση

200 γρ. ζαχαρόπαστα λευκή
½ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
50 γρ. ζαχαρόπαστα μαύρη
κουφετάκια σοκολάτας ματάκια
κασκάς καρδούλες κόκκινες

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις το μισό γάλα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, και τα ρίχνουμε στο μίξερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε ειδικά χαρτάκια σε 2 φόρμες για muffin με 6 θήκες και γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα ⅔ του ύψους τους.
  • Ψήνουμε  για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 15-20 λεπτά.

Για τη διακόσμηση

  • Πλάθουμε τα 200 γρ. λευκής ζαχαρόπαστας με το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα σε πάχος 0,5 εκ. με τον ειδικό πλάστη.
  • Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπ πατ 8 εκ. την κίτρινη ζαχαρόπαστα σε 12 κύκλους.
  • Βουτάμε ένα πινέλο σε λίγο νερό και αλείφουμε τη μία μεριά του κάθε κίτρινου κύκλου.
  • Κολλάμε τους κίτρινους κύκλους πάνω στα cupcakes.
  • Δημιουργούμε τα αγαπημένα μας emoji χρησιμοποιώντας τη μαύρη ζαχαρόπαστα για στόμα, μάτια και φρύδια, τα κουφετάκια σοκολάτας ματάκια και τις καρδούλες.
  • Τα κολλάμε πάνω στους κίτρινους κύκλους αλείφοντας τη μία μεριά τους με λίγο νερό.
  • Σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα. Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ