Κακόγουστη φάρσα Ιταλού "δημοσιογράφου": Ανακοίνωσε το "θάνατο" του Κάρολου Παπούλια & μετά το διέψευσε

Οργισμένη αντίδραση από τον Παναγιώτη Πικραμμένο

Ο Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντε Μπενεντέτι ξαναχτύπησε αναφέροντας μέσω ενός ψεύτικου λογαριασμού, τον οποίο απέδωσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο, ότι απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 

Γνωστός για τις ψευδείς ειδήσεις που μεταδίδει ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Tomaso De Benedetti,  έχει ως στόχο να εκθέτει τα media στην εποχή των social media.

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε πριν από δύο ημέρες από τον "μετρ" του είδους  και σήμερα ο Ντε Μπενεντέτι ανακοίνωσε με ανάρτηση πως «ο Κάρολος Παπούλιας πέθανε σε ηλικία 90 ετών».

Σημειώνεται ότι ο ίδιος φαρσέρ είχε «πεθάνει» και τον Κώστα Γαβρά μέσα από τον λογαριασμό που φερόταν να ανήκει στη Μυρσίνη Ζορμπά η οποία λίγη ώρα πριν είχε μόλις αναλάβει καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού, μετά τον ανασχηματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης.

Την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Πικραμμένου προκάλεσε η δημιουργία του fake λογαριασμού στο twitter μέσω του οποίου ανακοινώθηκε ο «θάνατος του Κάρολο Παπούλια».

Όπως γνωστοποιήθηκε από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως «η ανάρτηση λογαριασμού στο twitter στο όνομά του είναι πλαστή. Ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ