Κακόγουστη φάρσα Ιταλού "δημοσιογράφου": Ανακοίνωσε το "θάνατο" του Κάρολου Παπούλια & μετά το διέψευσε

Οργισμένη αντίδραση από τον Παναγιώτη Πικραμμένο

Ο Ιταλός φαρσέρ Τομάσο Ντε Μπενεντέτι ξαναχτύπησε αναφέροντας μέσω ενός ψεύτικου λογαριασμού, τον οποίο απέδωσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο, ότι απεβίωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. 

Γνωστός για τις ψευδείς ειδήσεις που μεταδίδει ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Tomaso De Benedetti,  έχει ως στόχο να εκθέτει τα media στην εποχή των social media.

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε πριν από δύο ημέρες από τον "μετρ" του είδους  και σήμερα ο Ντε Μπενεντέτι ανακοίνωσε με ανάρτηση πως «ο Κάρολος Παπούλιας πέθανε σε ηλικία 90 ετών».

Σημειώνεται ότι ο ίδιος φαρσέρ είχε «πεθάνει» και τον Κώστα Γαβρά μέσα από τον λογαριασμό που φερόταν να ανήκει στη Μυρσίνη Ζορμπά η οποία λίγη ώρα πριν είχε μόλις αναλάβει καθήκοντα υπουργού Πολιτισμού, μετά τον ανασχηματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης.

Την έντονη αντίδραση του Παναγιώτη Πικραμμένου προκάλεσε η δημιουργία του fake λογαριασμού στο twitter μέσω του οποίου ανακοινώθηκε ο «θάνατος του Κάρολο Παπούλια».

Όπως γνωστοποιήθηκε από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως «η ανάρτηση λογαριασμού στο twitter στο όνομά του είναι πλαστή. Ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ