Ευθύμης Λέκκας: 5,1 ρίχτερ ο σεισμός στην Αθήνα - Μετασεισμοί μετά την ισχυρή δόνηση -Εκκενώθηκαν κτήρια

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα - Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές

Τρόμο προκάλεσε στους πολίτες ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14.15 στην Αττική. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, η δόνηση ήταν της τάξης των 5,1 Ρίχτερ και ήταν επιφανειακός αφού το επιφανειακό του βάρος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα, είπε ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας. 

Σύμφωνα με τον κύριο Λέκκα, το επίκεντρο βρίσκεται μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας, και δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα το ρήγμα που τον προκάλεσε, δηλαδή εάν προέρχεται από το ίδιο ρήγμα που προκάλεσε τον φονικό σεισμό του 1999 ή από κάποιο παρακλάδι αυτού.

Ο κ. Λέκκας τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες για τις επόμενες ώρες να είναι ήρεμοι, ενώ επισήμανε ότι οι επιστήμονες παρακολουθούν τη μετασεισμική δραστηριότητα μέχρι να βεβαιωθούν εάν ήταν ο κύριος σεισμός, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο μεταξύ μετά την αρχική δόνηση καταγράφονται μετασεισμοί μεγέθους πάνω από 3,1 Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ο σεισμός των 5,1 ρίχτερ που συγκλόνισε την Αθήνα, τρομοκράτησε από την ένταση που είχε τους πολίτες οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους.

 Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αθήνας και όχι οδήγησε τον κόσμο να βγει από τα σπίτια και τις δουλειές του προκειμένου να προφυλαχθεί. Δημόσια κτήρια και μεγάλα εμπορικά κέντρα εκκενώθηκαν.  Οι αρχές συνιστούν ψυχραιμία στους πολίτες

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ