Good news: Μπήκε στην 8αδα η Εθνική Ομάδα Πόλο των γυναικών

Νίκησε την Κίνα κάτω από καταρρακτώδη βροχή με 12-8...

Τον καλό μαχητικό της εαυτό έβγαλε η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών απέναντι στην Κίνα, την οποία νίκησε κάτω απο καταρρακτώδη βροχή με 12-8 και πέρασε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Με κυριαρχία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πισίνας, από την άμυνα και την πολύ βελτιωμένη τερματοφύλακα μας την Ιωάννα Σταματοπούλου μέχρι και την τελευταία παίκτρια που μπήκε από τον πάγκο για να βοηθήσει, η ελληνική ομάδα πήρε από το ξεκίνημα το «τιμόνι» του αγώνα και τον οδήγησε με ασφάλεια στην πλευρά της, πετυχαίνοντας μια νίκη ουσίας, αφού ήταν χωρίς αύριο, αλλά και ψυχολογίας ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα προηγήθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο με 4-1 κι έκτοτε μόλις μια φορά στα τέλη του 3ου επέτρεψε στις Κινέζες να μειώσουν στα δύο γκολ (9-7), χωρίς όμως να ανησυχήσει και πάλι. 

Πλέον αντίπαλός της στα προημιτελικά η κατά πολλούς -ανάμεσα στους οποίους και ο ομοσπονδιακός προπονητής- πληρέστερη ομάδα στον κόσμο, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, «χρυσή» Ολυμπιονίκης ομάδα των ΗΠΑ, τη Δευτέρα στις 14:00 τοπική (08:00 ώρα Ελλάδας-απευθείας ERTSports).   

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 4-4, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ: Πλευρίτου 3, Αβραμίδου 2, Τσουκαλά 2, Ξενάκη 1, Ελευθεριάδου 1, Νίνου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1.

ΚΙΝΑ: Ζάο 4, Ζάνγκ 1, Ουάνγκ 1, Νιου 1, Ζιάνγκ 1   

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ