Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε και μπήκε στις 8 καλύτερες του κόσμου

Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε 12-8 της Κίνας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Επόμενη δοκιμασία οι Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Η Εθνική πόλο γυναικών επικράτησε 12-8 της Κίνας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. 
Επόμενη αντίπαλος οι Ηνωμένες Πολιτείες την Δευτέρα (22/7, 08:00).

Η εθνική πόλο γυναικών έκανε περήφανη την Ελλάδα καθώς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Νότια Κορεά.
 

Οι Αμερικανίδες βέβαια είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, άρα τα πράγματα είναι κάπως σκούρα για την  Εθνική πόλο γυναικών αλλά οι ελπίδες και οι ευχές όλων μας είναι κοντά τους

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο, βάζοντας τις βάσεις για την νίκη.

Η Ελευθερία Πλευρίτου άνοιξε το σκορ, η Κίνα απάντησε με τη Νιού, αλλά με τις Ελευθερία Πλευρίτου, Έλενα Ξενάκη και Νικόλ Ελευθεριάδου η διαφορά ανέβηκε. Στη δεύτερη περίοδο η γαλανόλευκη διατήρησε την διαφορά στα τρία γκολ (6-3).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η γαλανόλευκη δεν κινδύνεψε και έφτασε εύκολα στην πρόκριση, αφού διατηρούσε μονίμως μια διαφορά ασφαλείας.

Πρώτη σκόρερ ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου με τρία τέρματα, ενώ από δύο πρόσθεσαν οι Τσουκαλά και Αβραμίδου και από ένα οι Ελευθεριάδου, Ασημάκη, Χυδηριώτη, Νίνου και Ξενάκη.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 4-4, 2-1

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Πάτρα, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Κώτσια, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 1, Κοτσιώνη.
Κίνα (Ντάλι Γκογκ): Πενγκ, Γουάνγκ Ξ. 1, Μέι, Ξιόνγκ, Νιού 1, Γκουό, Γουάνγκ Χ., Ζανγκ Κ., Ζάο 4, Ζανγκ Ν. 1, Τσεν, Ζανγκ Ζ. 1, Ντογκ.

Δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητής Γιώργου Μολφέση

«Η ελληνική ομάδα ανήκει στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτό είναι δεδομένο. Kάθε φορά παλεύουμε για το καλύτερο.

Να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά σήμερα, έκαναν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και ξέρετε πολύ καλά ότι η γυναικεία ψυχολογία είναι περίεργη.

Όταν είσαι συνέχεια από κάτω, στην προετοιμασία, στα φιλικά και στα μέχρι τώρα παιχνίδια, είναι δύσκολο να ανακάμψεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια για αυτή την εμφάνιση, ήταν μια καλή εμφάνιση, ενθαρρυντική, έτσι είναι η ελληνική ομάδα, παλεύει όλα τα παιχνίδια και αυτό θα κάνει και στη συνέχεια.

Στο τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη χρονιά που είναι η σημαντική.

Για το σημερινό παιχνίδι είχαμε δει ότι οι Κινέζες δυσκολεύονται με τις άμυνες ζώνης, οπότε επιλέξαμε μια τέτοια άμυνα, είχαμε δει κάποιες κινήσεις που κάνουν και ήμασταν έτοιμοι, ήμασταν προετοιμασμένοι στον παραπάνω και νομίζω τακτικά το παιχνίδι πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει.

Αλλά θέλω να πω ότι είχαμε πάρα πολλή ενέργεια για άμυνα, που η ελληνική ομάδα κατ΄ εξοχήν παίζει άμυνες.

Σήμερα φυσικά είμαστε ευχαριστημένοι και για την επίθεση μετά τα 12 γκολ που βάλαμε.

Αυτή είναι η συγκομιδή που πρέπει να έχουμε πάντα και να ξεχάσουμε οτιδήποτε άλλο έχει γίνει μέχρι τώρα.

Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, νομίζω ότι είναι η πληρέστερη ομάδα που έχει βγει μέχρι τώρα, τα τελευταία 4 χρόνια δεν θυμάμαι να έχει χάσει.

Θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι ενός τέτοιου παιχνιδιού μεγάλου, με την καλύτερη ομάδα, τη "χρυσή" Ολυμπιονίκη, θα πρέπει πάλι να προσέξουμε το ρυθμό μας γιατί η Αμερικάνες δεν σταματάνε να παίζουν 4 οκτάλεπτα, θα πρέπει να διαχειριστούμε το χρόνο επίθεσης, να παίξουμε έξυπνα για να μπορέσουμε να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα.

Είναι δύσκολο να κάνουμε την υπέρβαση, αλλά στο γυναικείο πόλο τα έχουμε δει όλα τα έργα. Νομίζω ενεργειακά είμαστε κάτω από αυτές τις αθλήτριες, άρα θα πρέπει να παίξουμε περισσότερο με μυαλό. Θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ