Απονεμήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα βραβεία Πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στην Ερμιονίδα (φωτό)

Με τον θεσμό αυτό τιμώνται πρόσωπα ή φορείς που με τη δράση τους έχουν συμβάλει στην ανάδειξη του Πολιτισμού σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο.

Ο Δήμος Ερμιονίδας, αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη αποφάσισε να θεσπίσει από πέρισυ τον ετήσιο θεσμό απονομής των βραβείων Πολιτισμού, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. 

Με μία σεμνή αλλά συμβολική τελετή, στην πατρίδα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, και παρουσία πολλών προσκεκλισμένων απονεμήθηκαν τα δεύτερα «Βραβεία Πολιτισμού Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη». 

Tηνλαμπερή παρουσίαση ανέλαβε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Στην Γαλανὴ πατρίδα μου , την πολυαγαπημένη , στην Ερμιόνη παρουσίασα χθές τα Πολιτιστικά Βραβεία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη . Το « νιώθω για σε, πατρίδα μου, στα σπλάχνα χαλασμό»του Βάρναλη & το :”που καὶ νᾶσαι ὁ οὐρανὸς σὲ βλέπει”του Ρίτσου Και τέλος απο το ποίημα του Δροσίνη : Στ᾿ ἀγαπημένο μου χωριὸ χαρὲς πάντα καὶ γέλια, ..... Το αισθάνθηκα έντονα ,συγκινήθηκα , δάκρυσα αλλά και με περηφάνεια παρουσίασα τις βραβεύσεις του Δημήτρη Παντερμαλή Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης @theacropolismuseum ,της κορυφαίας τραγουδίστριας Νανάς Μούσχουρη & του συντοπίτη μου λογοτέχνη Γιάννη Ησαΐα Ενας τόσο μικρός τόπος με μιάς απέκτησε παγκόσμια ακτινοβολία! Όπως έλεγε και ο ιστορικός Στράβων « Ερμιόνη εστίν εκ των ουκ ασήμων πόλεων» Το δώρο που βλέπετε να κρατώ με τις δύο Ερμιονίτισσες ντυμένες με παραδοσιακές στολές είναι ένα αντίγραφο ψαράδικου που ονομαζόταν «παπαδιά»και έβγαινε στις ακτές της Βεγγάζης για σφουγγάρια. Προορίζεται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ,υπό την αιγίδα του οποίου τελούν τα βραβεία. *Ευχαριστώ γιά την φιλοξενία το εξαίσιο @makis_inn_resort & τον @dimitrisleventis γιά το χτένισμα την @elpida_association #elpidaassociation #ermioni#argolida#hometown#eirininikolopoulou #eirinika#madeingreecenews #hometown #mariannavardinogianni#greekculture#culturalgreece#ioannakourbela #antoniakarra#makisinnresort

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irene Nikolopoulou A (@irenenikolopoulou) στις

 

Στα βραβεία δεν παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ματαίωσε το ταξίδι του λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε την Αθήνα. 

Εκτενέστερο ρεπορτάζ σύντομα στο Eirinika.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ