Προφυλακιστέος ο 27 χρονος Κρητικός για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου - ομολόγησε ότι τη βίασε τρεις φορές ακόμη και νεκρή (φωτό)

Ποτέ δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση, λέει ο δικηγόρος  Παντελής Ζέλλιος.

Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο δράστης έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας και παραδέχτηκε ότι τη βίασε τρεις φορές - και μάλιστα ακόμη κι αφότου είχε αφήσει την τελευταία της πνοή και το άψυχο σώμα της ήταν παγωμένο.   

Όπως είπε, βγήκε για να βρει μία γυναίκα για ερωτική επαφή και, όταν την άτυχη γυναίκα που είχε βγει για τρέξιμο μετά το συνέδριο, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο.

Το θύμα του έπεσε στα γόνατα και βογκούσε και τότε την ξαναχτύπησε, σπάζοντάς της τη γνάθο και προκαλώντας της αιμορραγία.

Ο 27χρονος, εξερχόμενος από το δικαστικό μέγαρο Χανίων ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Τρικάλων. 

 

 

Ποτέ δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση, λέει ο δικηγόρος  Παντελής Ζέλλιος 

«Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Το μόνο που μένει να δούμε τώρα -και για αυτόν τον λόγο η ανάκριση θα συνεχιστεί- είναι τα αναλυτικά αποτελέσματα τόσο της ιατροδικαστικής έκθεσης όσο και των εργαστηριακών εξετάσεων του γενετικού του υλικού.

Ζητήσαμε και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε ο κ. Ζέλλιος.

Για το αν και στο παρελθόν είχε προβεί σε αντίστοιχες πράξεις, ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε στο παρελθόν νιώσει τάσεις παρενόχλησης γυναικών αλλά ποτέ δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση ή διάθεση να βιάσει κάποια γυναίκα.

Οι κινήσεις που τον πρόδωσαν

Το λευκό αυτοκίνητο του 27χρονου δράστη φαίνεται ότι ήταν τελικά το «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων όταν τον προσήγαγαν, είχαν μοναδικό στοιχείο ότι την ημέρα του εγκλήματος είχε περάσει με το αυτοκίνητό του από την περιοχή του Μάλεμε και είχε καταγραφεί από τις κάμερες.

Ο 27χρονος αρνιόταν τα πάντα για περίπου δύο ώρες, καθώς οι αστυνομικοί δεν είχαν κάποιο χειροπιαστό στοιχείο.
Όμως όταν οι αστυνομικοί εξέτασαν για στοιχεία το αυτοκίνητό του διαπίστωσαν ότι ενώ ήταν πολύ βρώμικο εξωτερικά και εσωτερικά, το πορτ μπαγκάζ, όπου είχε βάλει την βιολόγο, ήταν καθαρό και μύριζε έντονα χλωρίνη.

Έτσι, το πορτ μπαγκάζ «πρόδωσε» τον δράστη, που αναγκάστηκε να ομολογήσει το στυγερό έγκλημα.

Επίσης, βρέθηκε αίμα του θύματος στα παπούτσια του δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος είχε συλληφθεί από την Πυροσβεστική πριν έναν χρόνο για εμπρησμό.

Και είχε ομολογήσει ότι είχε βάλει τη φωτιά, καθώς όπως είχε πει στους πυροσβέστες του άρεσε να ακούει τις σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων.

WHO IS WHO της Suzanne Eaton

Αγαπούσε τα βιβλία και τη μουσική (έπαιζε πιάνο), το τάε κβον ντο (είχε μαύρη ζώνη) και το τρέξιμο, τα παζλ και τα αρώματα, την κηπουρική και τη μαγειρική. Είχε πάθος για την επιστήμη. Πήρε πτυχίο Βιολογίας από το πανεπιστήμιο Brown και έκανε διδακτορικό στη Μικροβιολογία στο UCLA, όπου ξεκίνησε την έρευνά της. Το 1993 πέρασε τον Ατλαντικό και εγκαταστάθηκε στη Γερμανία. Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στη Χαϊδελβέργη και το 2000 ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του αντίστοιχου τμήματος του φημισμένου Ινστιτούτου Max Planck στη Δρέσδη. Οι συνεργάτες της δεν εξαίρουν μόνο την επιστημονική της επάρκεια· μιλούν και για τον μεταδοτικό ενθουσιασμό και την ενσυναίσθησή της.

 

Λάτρευε το σύζυγό της, Βρετανό Τόνι Χάιμαν, επίσης μοριακό βιολόγο και τους δύο γιους τους, Μαξ και Λουκ. «Τη θαύμαζα για τις γνώσεις της, για την ευκολία της να απαντά σε κάθε ερώτησή μου, για το πώς ισορροπούσε ανάμεσα στην καριέρα και στην οικογένεια», έγραψε ο Μαξ στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε από το Max Planck στη μνήμη της. «Αν η Σούζαν ήταν εδώ θα ήξερε τι να πει. Ηταν καλή στις λέξεις: είτε για να εκφράσει τη θλίψη ή τη χαρά της είτε για να περιγράψει το ενδοκανναβινοειδές σύστημα! Μου έμαθε να ζω. Τώρα θα μου μάθει πώς να αντιμετωπίζω τον θάνατο», έγραψε στο ίδιο αφιέρωμα η μικρότερη αδελφή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ