Όσα πρέπει να ξέρετε για τα κονσίλερ και τη σωστή εφαρμογή τους (φωτό)

Tο concealer κάνει θαύματα και δύσκολα το αποχωρίζεστε τις μέρες που είστε κουρασμένη και οι μαύροι κύκλοι σας έχουν φτάσει μέχρι το πάτωμα!

Το κονσίλερ είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα του μακιγιάζ. Μπορεί να κρύψει μικρές ατέλειες και να κάνει μια επιδερμίδα αψεγάδιαστη. Παράλληλα δημιουργεί ένα φρέσκο και νεανικό βλέμμα που αυξάνει την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας!

Χρησιμοποιείται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους προκειμένου να τελειοποιήσει τόσο το πρωινό, όσο και το βραδινό μακιγιάζ. Καλύπτει τους έντονους μαύρους κύκλους, τα σπυράκια, τα σημάδια της ακμής, όπως και άλλες ενοχλητικές δυσχρωμίες (βλέπε πανάδες). Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για contouring του προσώπου.

Ο λάθος τρόπος εφαρμογής του όμως μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Οι μαύροι κύκλοι και τα σημάδια μπορεί να γίνουν εντονότερα και το βλέμμα να γίνει βαρύ, κουρασμένο και γηρασμένο.

Πώς λοιπόν πρέπει να βάζουμε το concealer; Ποια είναι τα βασικά βήματα και τι πρέπει να προσέξουμε;

Ένα από τα βασικότερα σημεία που πρέπει να σταθούμε είναι η επιλογή του ιδανικού προϊόντος τόσο σε υφή, όσο και σε χρώμα. Στη συνέχεια, κάποια μικρά μυστικά θα μας βοηθήσουν να το απλώσουμε σωστά και να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά στη συνέχεια του άρθρου μαζί με μια ενδεικτική λίστα με τα καλύτερα και πιο καλυπτικά concealer της αγοράς.

Μορφές κονσίλερ και ποιο είναι ιδανικό για κάθε περίπτωση

Η υφή που σας ταιριάζει εξαρτάται από τον τύπο της επιδερμίδας και τις ανάγκες σας. Καλό θα είναι να πάρετε τη γνώμη ενός ειδικού ή να δοκιμάσετε διαφορετικές μορφές για να αποφασίσετε.

Υγρό: Ιδανικό για ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες, αφού περιέχει ενυδατικά στοιχεία.

Κρεμώδες: Συνήθως είναι πιο καλυπτικό και κατάλληλο για μεικτά δέρματα.

Σε μορφή πούδρας: Ταιριάζει σε λιπαρές επιδερμίδες.

Στυλό: Λειτουργεί και ως highlighter.

Stick: Είναι ιδανικό για ταξίδια.

Αξίζει να σημειωθεί  όπως αναφέρει το beautetinkyriaki.gr πως στην περιοχή γύρω από τα μάτια το δέρμα είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο. Επίσης, συνήθως είναι πιο ξηρό από το υπόλοιπο πρόσωπο. Γι’ αυτό τον λόγο απαιτείται η χρήση υγρού ή κρεμώδους κονσίλερ. Αυτές οι μορφές έχουν ενυδατικούς παράγοντες που βοηθούν να καλυφθούν πλήρως οι μαύροι κύκλοι. Σε περίπτωση που γίνει εφαρμογή πιο ξηρού προϊόντος, οι λεπτές γραμμές έκφρασης θα τονιστούν και το βλέμμα θα δείχνει πιο κουρασμένο και γερασμένο.

Από την άλλη μεριά, για να καλύψετε σπυράκια και μαύρα στίγματα είναι προτιμότερα τα στερεά concealer. Ενώ για κηλίδες και κοκκινίλες καταλληλότερα είναι τα ρευστά και αραιά σε σύσταση προϊόντα ή τα τύπου φον ντε τεν.

Τα καλύτερα concealer της αγοράς

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές εταιρείες καλλυντικών και αρκετά προϊόντα κάλυψης για μαύρους κύκλους, σπυράκια και ατέλειες. Σύμφωνα με εμπειρίες και αξιολογήσεις επαγγελματιών, αλλά και απλών γυναικών, μερικά από τα καλύτερα κονσίλερ είναι:

Maybelline Instant Age Rewind Eraser Dark Circles Treatment: Προσφέρει φυσική κάλυψη των σημαδιών και των μαύρων κύκλων, προσθέτοντας φωτεινότητα στο βλέμμα. Εφαρμόζεται πολύ εύκολα χάρη στο ενσωματωμένο σφουγγαράκι του και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες χάρη στα εκχυλίσματα σε Goji berry και Haloxy που περιέχει. Και το πιο σημαντικό, είναι οικονομικό, αφού μπορείτε να το βρείτε ακόμη και στην τιμή των 6,30 ευρώ σε online καταστήματα.

Radiant Illuminator Concealer: Αυτό το υγρό κονσίλερ εφαρμόζεται εύκολα και προσφέρει τέλεια κάλυψη χωρίς να σπάει και να βαραίνει το βλέμμα. Είναι ενυδατικό και φωτίζει την περιοχή γύρω από τα μάτια. Δεν συγκεντρώνεται στις γραμμές έκφρασης και παραμένει αναλλοίωτο για πολλές ώρες.

MAC Pro Longwear Concealer: Ελαφρύ και υγρό προϊόν με μέτρια προς πλήρη κάλυψη των κηλίδων, μαύρων κύκλων και σημαδιών. Παρόλο που είναι αδιάβροχο, χαρίζει ένα φυσικό ματ αποτέλεσμα στο βλέμμα που διαρκεί για ώρες.

Nars Radiant Creamy Concealer: Πρόκειται για ένα κονσίλερ πολλαπλής χρήσης με ενυδατικά συστατικά που χαρίζει λάμψη και καλύπτει όλες τις ατέλειες, από τους μαύρους κύκλους και τα σπυράκια μέχρι τις κηλίδες και τις λεπτές γραμμές. Προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε γυναίκας προσφέροντας από ελαφριά μέχρι πλήρη κάλυψη σε κάθε τύπο επιδερμίδας.

Maybelline Fit Me Concealer: Τέλεια κάλυψη σε μαύρους κύκλους, σημάδια και κοκκινίλες με χρώμα που ταυτίζεται με τους φυσικούς τόνους της επιδερμίδας. Διαθέτει κρεμώδη, αλλά όχι λιπαρή υφή και είναι πολύ οικονομικό.

Lancome Effacernes Longue Tenue: Ένα επώνυμο καλλυντικό προϊόν με τέλεια φυσική κάλυψη που δεν βαραίνει το βλέμμα. Καλύπτει τους μαύρους κύκλους και όλες τις ατέλειες, διαρκώντας για ώρες.

Nyx Professional Makeup Can’t Stop Won’t Stop Contour Concealer: Ένα υγρό κονσίλερ με ελαφριά σύνθεση που διαρκεί για ώρες, προσφέροντας παράλληλα λάμψη στο βλέμμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για να καλύψει ατέλειες και να δώσει φως, όσο και για να κάνετε κοψίματα – contouring.

 


Τι χρώμα concealer να πάρω;

Πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή του κονσίλερ θα πρέπει να επιλέξετε το ιδανικό χρώμα. Αυτό είναι 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από την απόχρωση του δέρματος σας, έτσι ώστε να φωτίζει τα σημεία στα όποια εφαρμόζεται, για παράδειγμα κάτω από τα μάτια. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ανοιχτό, ούτε πιο σκούρο, έτσι ώστε να μην ξεχωρίζει, δημιουργώντας ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Επομένως, θα πρέπει να το δοκιμάσετε στο λαιμό σας πριν το αγοράσετε.

Αν βέβαια θέλετε να ενισχύσετε το αποτέλεσμα και να δημιουργήσετε καλύτερη κάλυψη, μπορείτε να το συνδυάσετε με έναν κορέκτορα, δηλαδή ένα χρωματιστό concealer σε αποχρώση μωβ, πράσινη, πορτοκαλί, ροζ, κίτρινο ή λευκό, ανάλογα με την ατέλεια που θέλετε να καλύψετε. Για παράδειγμα το πράσινο είναι ιδανικό για σπυράκια και κοκκινίλες, το μωβ για κιτρινίλες ή θαμπή επιδερμίδα και το κίτρινο ή ροδακινί για τους μαύρους κύκλους. Δείτε αναλυτικότερα ποιο χρωματιστό κονσίλερ είναι ιδανικό για κάθε περίπτωση.

Πώς να βάλω σωστά το κονσίλερ;

  • Ξεκινήστε απαραιτήτως με πολύ καλή ενυδάτωση της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια πολύ καλή βάση για πιο εύκολη εφαρμογή, αλλά και μεγάλη διάρκεια χωρίς να σπάσει το προϊόν
  • Αφού απορροφηθεί η κρέμα, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη ποσότητα ενός κορέκτορα στην εσωτερική γωνία των ματιών. Έτσι, η βάση γίνεται πιο ουδέτερη χρωματικά και φωτίζεται καλύτερα το βλέμμα
  • Προτιμήστε να απλώσετε πρώτα το μέικ απ και μετά το κονσίλερ. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιείτε μικρότερη ποσότητα concealer και δεν υπάρχει φόβος να φύγει με την εφαρμογή του foundation
  • Για να βάλετε σωστά το κονσίλερ σχηματίστε ένα τρίγωνο με τη βάση κάτω από κάθε μάτι και την κορυφή να φτάνει στα ζυγωματικά. Έτσι όχι μόνο καλύπτετε τους μαύρους κύκλους, αλλά φωτίζεται το βλέμμα και το πρόσωπο γενικότερα
  • Απλώστε το προϊόν με ένα ειδικό πινέλο για κονσίλερ ή ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις
  • Ξεκινήστε όμως με μικρή ποσότητα από το καλυπτικό προϊόν και αν χρειαστεί προσθέστε εκ νέου. Έτσι αποφεύγετε να τονίσετε τις λεπτές γραμμές και να κάνετε τα μάτια σας να δείχνουν κουρασμένα και γερασμένα
  • Πάρτε ένα χαρτομάντιλο και με ταμποναριστές κινήσεις αφαιρέστε την επιπλέον ποσότητα concealer. Έτσι δεν θα σπάσει το προϊόν μετά από λίγη ώρα
  • Τέλος, κλειδώστε το αποτέλεσμα με λίγη διάφανη πούδρα, αυξάνοντας την διάρκεια του

Πώς να φτιάξω κονσίλερ;

Σε περίπτωση που ξεμείνετε από concealer μπορείτε πολύ απλά να φτιάξετε το δικό σας. Χρησιμοποιήστε λίγη πούδρα και λίγη ενυδατική κρέμα ματιών. Αναμείξτε τα δυο προϊόντα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο ρευστό μείγμα και απλώστε το στα σημεία που θέλετε να φωτίσετε ή να κρύψετε ατέλειες.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα από το make up σας. Απλά θα πρέπει να το εφαρμόσετε στο σημείο, να το αφήσετε να στεγνώσει ελαφρώς και μετά να το απλώσετε ταμποναριστά. Το συγκεκριμένο βήμα είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν προσέξετε τη σύνθεση των δυο αυτών καλυπτικών καλλυντικών προϊόντων, θα δείτε πως το κονσίλερ είναι ελαφρώς πιο πηχτό. Αυτή η λίγο πιο συμπαγής μορφή του είναι και ο λόγος που το κάνει να καλύπτει καλύτερα τους μαύρους κύκλους, τα σημάδια, τις κηλίδες και τις κοκκινίλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ