Story of the day: Το χωριό στην Ινδία που, κάθε φορά που γεννιέται ένα κορίτσι, φυτεύει 111 δέντρα

Πώς ξεκίνησε το έθιμο; 

Κάθε πολιτισμός έχει τις δικές του παραδόσεις που συνοδεύουν τη γέννηση ενός παιδιού. Άλλοι γιορτάζουν τον ερχομό ενός κοριτσιού στέλνοντας ροζ φορέματα και κούκλες, σα δώρα, και οι κάτοικοι στο χωριό Piplantri, στο Rajasthan της Ινδίας, γιορτάζουν φυτεύοντας 111 δέντρα.

Ένα κορίτσι θεωρείται βάρος.

Στα περισσότερα ινδικά χωριά, η γέννηση μιας κόρης θεωρείται επιβάρυνση για μια οικογένεια. Τα αγροτικά χωριά έχουν ακόμα το έθιμο της προίκας. Έτσι, το κόστος ενός γάμου είναι υψηλό για τα νοικοκυριά με κόρες. Οι κόρες θεωρούνται κατώτερες από τους άνδρες και πολλές παντρεύονται πριν φτάσουν στην ηλικία των 18 ετών. Επίσης, λίγες λαμβάνουν την κατάλληλη εκπαίδευση. Όλη αυτή η αντίληψη περί κατωτερότητας των γυναικών, έχει σαν αποτέλεσμα τη βία, που είναι συχνή και εξακολουθεί να είναι ένα καυτό θέμα στην Ινδία.

Το χωριό που έσπασε το κατεστημένο.

Σε αντίθεση, η παράδοση της φύτευσης δέντρων για να καλωσορίσουν τη γέννηση ενός κοριτσιού, στο Piplantri, φαίνεται να απορρίπτει εντελώς τις πεποιθήσεις περί κατωτερότητας των γυναικών και φέρνει την ελπίδα, ότι η στάση αυτή απέναντι στις γυναίκες μπορεί να αλλάξει.

Πώς ξεκίνησε το έθιμο;

Το εκπληκτικό αυτό έθιμο, ξεκίνησε από τον πρώην αρχηγό του χωριού Shyam Sundar Paliwal, για να τιμήσει την κόρη του που πέθανε όταν ήταν νέα. Παρόλο που ο Paliwal δεν είναι πλέον αρχηγός του χωριού, η παράδοση συνεχίζεται.

Όταν ένα κορίτσι γεννιέται, οι γονείς και το χωριό βάζουν ένα ποσό, που ισοδυναμεί με 500 δολάρια συνολικά και τα χρήμα αυτά υπάρχουν ως 20ετές κεφάλαιο για το κορίτσι. Αυτό εξασφαλίζει ότι ποτέ δεν θα θεωρηθεί οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς της.

Κανένα κορίτσι δε θα παντρευτεί πριν τα 18.

Σε αντάλλαγμα για αυτή την εμπιστοσύνη, οι γονείς υπογράφουν μια νομική ένορκη δήλωση που δηλώνει ότι η κόρη θα παντρευτεί μόνο αφού φθάσει στην ηλικία των 18 ετών και έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση.

Και τι γίνεται με τα δέντρα;

Η πρακτική της φύτευσης δένδρων σε κάθε γέννηση ενός κοριτσιού, εξασφαλίζει ότι το τοπικό περιβάλλον θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τον συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό.

Τα δέντρα αποτελούν σύμβολο για κάθε κοριτσάκι που γεννιέται και οι χωρικοί δουλεύουν σκληρά για να τα προστατεύσουν από τους τερμίτες σύμφωνα με το tsemperlidou.gr

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, έχουν φυτευτεί ένα εκατομμύριο δένδρα στο Piplantri.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ