Ταγίμπ Ερντογάν: Παγκόσμιος σάλος με τα fake news ότι πέθανε από ανακοπή - Το καυστικό σχόλιο του μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ (φώτο-βίντεο)

«Δεν μπορεί να έπαθε καρδιά, γιατί δεν έχει», έγραψε ο διάσημος μπασκετμπολίστας

Μία ψευδής δημοσίευση ήταν αρκετή για να κυκλοφορήσει με την ταχύτητα του φωτός σε όλο τον κόσμο η είδηση ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν πέθανε από καρδιακή προσβολή τη Δευτέρα. Ένα δημοσίευμα στον ιστότοπο  Alraees News ήταν αρκετό για να κυκλοφορήσει το "νέο" σε όλη τη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι γιατροί του 65χρονου σήμερα Τούρκου ηγέτη έδωσαν μάχη γι’ αρκετή ώρα να τον επαναφέρουν στη ζωή μετά την καρδιακή προσβολή που φέρεται να υπέστη στην Κωνσταντινούπολη.  Η είδηση έγινε αμέσως viral και  αναμεταδόθηκε από ΜΜΕ του εξωτερικού.


Ο ιστότοπος Arab Turk διέψευσε την είδηση και επικαλέστηκε μία πηγή κοντά στον Πρόεδρο που ανέφερε ότι "οι φήμες για το θάνατο του, είναι αβάσιμες".

Τα σενάρια περί απώλειας του «Σουλτάνου» φέρονται να ξεκίνησαν μετά την είσοδο Κούρδων στην εβραϊκή γλώσσα, στη Wikipedia, όπου έβαλαν ημερομηνία για τον θάνατο του Ερντογάν.

Το λήμμα "Ερντογάν" μετά την ψευδή είδηση του θανάτου , του Τούρκου Προέδρου είναι κορυφαία "λέξη -κλειδί" στην Google. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πάντως, που παρακολουθούν την υπόθεση, μετέδωσαν πως ο Τούρκος ηγέτης βρίσκεται σε διακοπές και για τον λόγο αυτό αμέσως έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα «Ερντογάν», αναφέρει το Breaking Israel News.

H φήμη "θανάτου" του Ερντογάν έχει πάρει τόσο μεγάλη έκταση που οι χρήστες του Διαδικτύου δημιούργησαν hashtags, όπως #ErdoganDied η το #ErdoganHeartAttack.



Μία αρχαία Εβραϊκή θρησκευτική πηγή προέβλεπε ότι η σεληνιακή έκλειψη που έγινε στην Ιερουσαλήμ το βράδυ της Τρίτης   καταδεικνύει τον ξαφνικό θάνατο ενός «σουλτάνου».

Από την άλλη πλευρά αρκετοί  χρήστες του διαδικτύου και δημοσιογράφοι που καλούν άπαντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διάδοση των φημών.


Ο Recep Tayyip Erdoğan γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1954 και είναι ο 12ος και σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας από το 2014.

Κάντερ: Δεν μπορεί να πεθάνει από καρδιά-  δεν έχει καρδιά

Ο Ενές Καντέρ  σχολίασε με καυστικό τρόπο τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Τούρκο Πρόεδρο νεκρό. Ο διάσημος  παίκτης των Σέλτικς που είναι σφοδρός αντίπαλος του Ερντογάν, έκανε ανάρτηση στο Twitter, σχετικά με την φημολογούμενη καρδιακή προσβολη .

Συγκεκριμένα, ο  έγραψε: «Δεν μπορεί να έπαθε καρδιά, γιατί δεν έχει».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ