Made in Greece τα κοσμήματα Vally Kontidis: Έντονα καλοκαιρινά χρώματα & ιδιαίτερες γραμμές για την σύγχρονη, δυναμική γυναίκα

Όλα τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού κι όλη η αύρα της θάλασσας είναι μαζεμένα στα κοσμήματα της Vally Kontidis.

Η σχεδιάστρια δημιουργεί τα πιο ιδιαίτερα κοσμήματα και για καόμη μία φορά μας εντυπωσιάζει.

Η έμπνευση προέρχεται πάντα από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, το ελληνικό καλοκαίρι και τα υπέροχα τοπία της χώρας μας. Οι ελληνικές ρίζες μας, το παρελθόν και η ιστορία μας είναι που καθορίζουν τις δημιουργίες της Βάλλυς Κοντίδ, δίνοντάς της αμέτρητα ερεθίσματα.

 

Μέσα από τα κοσμήματα Vally Kontidis οι αρχέγονες μορφές και η αισθητική του παρελθόντος μεταφέρονται στο παρόν και προσαρμόζονται στην σύγχρονη αισθητική και κουλτούρα.

Οι δημιουργίες της Βάλλυς απευθύνονται στη γυναίκα του σήμερα που φέρει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στη ζωή της και την καθημερινότητά της. Φαινομενικά παίζει με "τυπικά" αρσενικά σχήματα και τα μεταμορφώνει σε γυναικεία στολίδια. Ο δυναμισμός και η αυτοπεποίθηση που διακρίνουν αυτές τις γυναίκες αποτυπόνωνται στα σχέδια και στα υλικά που επιλέγει να χρησιμοποιεί.

 

 

Η Vally Kontidis γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Τα πρώτα της σχέδια ξεκίνησε να τα δημιουργεί ήδη όταν πήγαινε ακόμη σχολείο. Τα πρώτα της μαθήματα πάνω στο κόσμημα τα έκανε δίπλα στην γλύπτρια Janin Baet και τον κοσμηματοπώλη Νίκο Ναυπλιώτη.

 

 

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Middlesex στο Λονδίνο και έλαβε πτυχίο BA (Honors) στην κατηγορία Κοσμήματα. Αργότερα, πήρε μαθήματα γλυπτικής στην Αθήνα και από το 1998-2000 πήγε στο Montgomery College of Art στο Μέριλαντ της Αμερικής, όπου πήρε δίπλωμα στην αργυροχοΐα και το σμάλτο. Μετά από αυτό, παρακολούθησε πολλά σεμινάρια για διάφορες τεχνικές κοσμημάτων όπως το Kumboo και το Photoeching με γνωστούς καλλιτέχνες των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους ήταν και η χειροποίητη σχεδίαση και κατασκευή Spectacle Frame στην Arrowmont School of Arts στο Τένεσι.

 

 

Η Vally Kontidis, μετά την ίδρυση του πρώτου εργαστηρίου της στην Αθήνα (1989) αποφάσισε να συνδυάσει την επαγγελματική δημιουργική δουλειά με τη διδασκαλία και την επίδειξη τεχνικών κατασκευής κοσμημάτων υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου του Δήμου Αθηναίων. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 σχεδίασε κοσμήματα για αρκετές εταιρείες.

 

 

 

Σήμερα τα κοσμήματά της πωλούνται σε περισσότερα από 50 καταστήματα κυρίως στην Ελλάδα και στην Κεντρική Ευρώπη

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ