Νότια Κορέα: Δύο νεκροί & πολλοί τραυματίες από κατάρρευση οροφής σε νυχτερινό κλαμπ με αθλητές - Σώα η ελληνική αποστολή (φώτο-βίντεο)

Από την κατάρρευση της οροφής έχασαν τη ζωή τους δύο Κορεάτες, ηλικίας 27 και 38 ετών, εννιά αθλητές τραυματίστηκαν

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων και αθλητές που μετέχουν στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, είναι ο τραγικός απολογισμός της κατάρρευσης μίας κατασκευής εντός νυχερινού κέντρου, στη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 2:30 π.μ. τοπική ώρα, τη στιγμή που στο κλαμπ διασκέδαζαν εκατοντάδες άτομα, μεταξύ αυτών και αρκετοί αθλητές και αθλήτριες που έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση.

Από την κατάρρευση της οροφής  (πατάρι), έχασαν τη ζωή τους δύο Κορεάτες, ηλικίας 27 και 38 ετών, όπως μεταδίδει το κορεατιό πρακτορείο ειδήσεων "Yonhap", ενώ μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται και αθλητές, κυρίως από τις γυναικείες ομάδες πόλο που τελείωσαν χθες (26/7) τους αγώνες τους, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συγκεκριμένα εννιά αθλητές τραυματίστηκαν, κανένας τους σοβαρά. Ηταν τέσσερις Αμερικανοί, δύο Νεαζηλανδοί, ένας Ολλανδός, ένας Ιταλός και ένας Βραζιλιάνος. Πρόκειται για παίκτες του πόλο, με εξαίρεση τον τελευταίο. Η πόλη Γκουανγκζού είναι περίπου 330 χλμ. νότια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, της Σεούλ, και φιλοξενεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Από τους αθλητές, οι τρεις μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρικό κέντρο του χωριού των αθλητών, καθώς είχαν πιο ελαφριά τραύματα. Η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι μέλη της ομάδας τους που βρίσκονται στη Νότια Κορέα ήταν στο κλαμπ όταν κατέρρευσε η οροφή.



 

Σύμφωνα με το BBC, τη στιγμή του δυστυχήματος υπήρχαν πάνω από 370 άτομα μέσα στο πολυεπίπεδο κλαμπ, με το δεύτερο πάτωμα να καταρρέει ξαφνικά και να προσγειώνεται από ύψος τεσσάρων μέτρων επάνω σε όσους άτυχους βρέθηκαν εκείνη τη στιγμή στο σημείο.

Η τοπική αστυνομία και η πυροσβεστική έχουν αναλάβει την υπόθεση και ήδη διεξάγουν έρευνες για τα αίτια του συμβάντος.

Σώοι οι αθλητές της ελληνικής αποστολής

Στο συγκεκριμένο μπαρ διασκέδαζαν πάρα πολλοί αθλητές που είχαν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ευτυχώς όμως κανείς και καμία από την ελληνική αποστολή. Οι περισσότεροι έμαθαν για το θλιβερό συμβάν από τα μηνύματα που λάμβαναν από τους οικείους τους, αφού η ώρα ήταν πολύ προχωρημένη για την Κορέα και πιάστηκαν στην κυριολεξία στον ύπνο.

«Είχαμε μια συζήτηση μέχρι τα μεσάνυχτα με τα κορίτσια και μετά πήγαμε κατευθείαν για ύπνο», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρωί ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών, Γιώργος Μορφέσης. Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών είναι η μόνη που έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της και θα μπορούσαν τα μέλη της να είχαν βγει για ένα ποτό.

Οι άνδρες αγωνίζονται σήμερα το μεσημέρι 14:00 τοπική ώρα με τους Γερμανούς για τις θέσεις 7-8 και ήταν στα δωμάτια τους από νωρίς, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς από χθες το απόγευμα χωρίς ακόμα να έχει σταματήσει, ενώ και οι περισσότεροι κολυμβητές είχαν πρωινό ξύπνημα για τα προκριματικά αγωνίσματα του Σαββάτου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ