Good News: Στο ναό του Θεού Ποσειδώνα η επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου για την "Ελπίδα"

Αναμένουμε με αγωνία

Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου, θα παρουσιάσει τις δημιουργίες της στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. 

Το βράδυ της Τρίτης, το ΚΑΣ ενέκρινε το αίτημα του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού χώρου του ναού του Ποσειδώνος στο Σούνιο, ώστε να πραγματοποιηθεί επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου - στα τέλη του Αυγούστου ή στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Η διάσημη σχεδιάστρια έχει και στο παρελθόν επισκεφτεί τα παιδιά της "Ελπίδας" και τα έσοδα της επίδειξης θα διατεθούν για  τους σκοπούς του συλλόγου .

Η ακριβής ημερομηνία της επίδειξης  θα καθοριστεί σε συνεννόηση με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου ίσως σε κάποιους προκαλεί έκπληξη, αλλά φαίνεται ότι το υπουργείο πολιτισμού έγινε πιο ελαστικό σε τέτοιου είδους προτάσεις.

Η Μαίρη Κατράντζου όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο eirinika.gr είναι διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια με διάσημους πελάτες σε όλο τον κόσμο. Τις εξαιρετικές της δημιουργίες έχουν φορέσει πολλές διάσημες κυρίες  όπως η Μισέλ Ομπάμα, η Μελάνια Τραμπ,η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η Ριάνα.

Το Fashion swow στο Ναό του Ποσειδώνα, θα στρέψει στην Ελλάδα το ενδιαφέρον πολλών ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Εξάλλου η ίδια η Μαίρη Κατράντζου, έχει γίνει πολλές φορές θέμα στα editorial, μεγάλων διεθνών περιοδικών  μόδας όπως η Vogue.

Ωστόσο το Υπουργείο πολιτισμού έχει θέσει αυστηρούς όρους για την επίδειξη.  η κίνηση θα γίνει νοτίως του ναού και όχι περιμετρικά, όπως ήταν το αρχικό αίτημα. Οσο για τον αριθμό των επισκεπτών και την ακριβή θέση των καθισμάτων, θα αποφασιστεί από την τοπική εφορία αρχαιοτήτων – αποφάνθηκε το ΚΑΣ.

Η Μαίρη Κατράντζου έχει θέσει πολλές φορές το ταλέντο της στην υπηρεσία του πολιτισμού. Στις 24 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο η παράσταση "The Tread" σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου, και οι ηθοποιοί και χορευτές της παράστασης θα φοράνε τις δημιουργίες της. 

Την υπογραφή της Μαίρης Κατράντζου θα φέρουν επίσης  για τον «Δον Κιχώτη» που θα ανεβάσει το Μπαλέτο της Λυρικής.

Η Μαίρη Κατράντζου έχει.σχεδιάσει ρούχα τόσο για το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης, όσο και για την όπερα του Παρισιού, μία από τις πλέον σημαντικές στιγμές στην καριέρα της είναι η έκθεση του έργου της στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ