Πέθανε η Ρούσι Τέιλορ - Ήταν η "φωνή" της Μίνι Μάους για 30 χρόνια & παντρεμένη με τον "Μίκυ Μάους" (φώτο-βίντεο)

Ήταν γνωστή ως ο "θρύλος της Disney"

Τον θάνατο της Ρούσι Τέιλορ ανακοίνωσε η Ντίσνεϊ την Παρασκευή . Ήταν η φωνή της Μίνι Μάους για πάνω από τριάντα χρόνια. "Η Ρούσι Τέιλορ πέθανε στο Γκλέντεϊλ της Καλιφόρνια σε ηλικία 75 ετών", αναφέρει η ανακοίνωση.

Από το 1986 η Τέιλορ δάνειζε τη φωνή της σε ήρωες κινουμένων σχεδίων, που πρωταγωνιστούσαν σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Ανάμεσα τους η τσαχπίνα φίλη του Μίκυ Μάους, η Μίνι.  Η Ρούσι Τέιλορ είχε δανείσει επίσης τη φωνή της σε ήρωες της σειράς "The Simpsons".

Έχοντας ταυτιστεί με το ρόλο της η Τέιλορ, παντρεύτηκε το το 1991, τον ηθοποιό Γουέιν Ολγουάιν, ο οποίος από το 1977 ήταν η φωνή του Μίκι. Έμειναν μαζί μέχρι το θάνατο του το 2009. Οι δυό τους κράτησαν το γάμο τους μυστικό. «Δεν θέλαμε να είναι ο γάμος του Μίκι με τη Μίνι. Ήταν αυτός του Γουέιν με τη Ράσι. Περάσαμε πολύ καλά. Γελάσαμε πολύ. Τραγουδούσαμε όλη την ώρα. Πάντα υπήρχε μουσική στο σπίτι», δήλωσε η Τέιλορ στους Los Angeles Times το 2014.

«Η Μίνι Μάους έχασε τη φωνή της με τον θάνατο της Ρούσι Τέιλορ», σημειώνει ο Μπομπ Άιγκερ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Walt Disney σε ανακοίνωσή του.

«Για περισσότερα από 30 χρόνια, η Μίνι και η Ρούσι εργάζονταν από κοινού για να ψυχαγωγήσουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ―μια σύμπραξη που ανέδειξε την Μίνι σε παγκόσμιο είδωλο και την Ρούσι σε έναν θρύλο της Disney αγαπητό σε θαυμαστές σε όλον τον κόσμο», προσθέτει.

Η Ρούσι Τέιλορ που γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη στις 4 Μαΐου 1944  είχε επιλεγεί μεταξύ 200 υποψηφίων σε οντισιόν που είχε γίνει το 1986.

Η ίδια είχε διηγηθεί ότι είχε γνωρίσει τον Ουόλτ Ντίσνεϊ όταν ήταν παιδί σε μια επίσκεψή της στην Disneyland. ”Στη συζήτηση που είχαμε κάποια στιγμή με ρώτησε τι θα ήθελα να κάνω όταν μεγαλώσω και του είπα: ‘Θέλω να δουλέψω για σένα!‘. Τότε αυτός μου είπε: ‘Σύμφωνοι’. Τώρα πια αυτό κάνω”, είχε πει, σύμφωνα με το BBC

Εκτός της Μίνι και άλλων χαρακτήρων της Disney, η Ρούσι Τέιλορ είχε δανείσει επίσης τη φωνή της στην Πεμπλς στους Φλίντστοουνς, όπως και σε άλλους ήρωες κινουμένων σχεδίων. "Δεν με ενδιέφερε ποτέ να γίνω διάσημη. Οι χαρακτήρεις που υποδύομαι είναι διάσημοι κι αυτό μου αρκεί, είχε δηλώσει.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ