Κυρ. Μητσοτάκης στην συνάντηση με Αναστασιάδη: Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής πρώτη προτεραιότητα

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην Κύπρο

Την έντονη συγκίνησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το γεγονός ότι το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός είναι στην Κύπρο.

Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, τόνισε ο πρωθυπουργός, μετά την συναντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη και υπογράμμισε πως σε ενδεχόμενη λύση θα πρέπει να τελειώσει ο αναχρονιστικός θεσμός των εγγυήσεων. Εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ενόψει της συνάντησης του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί.

Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδα και της ΕΕ σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των προκλήσεων για τα ενεργειακά θέματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, από τη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Ν. Αναστασιάδη. 

Τόνισε πως τάσσεται υπέρ των τριμερών σχημάτων που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, σημειώνοντας πως είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά και συνεχίστηκαν και από την επόμενη. 

Η Ελλάδα αξίζει και πάλι την εμπιστοσύνη των πιστωτών της και σε αυτή την προσπάθεια η χώρα χρειάζεται αρωγό την Κύπρο, επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία.

   Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος, τη μείωση στον ΕΝΦΙΑ και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που έλαβε η κυβέρνησή του και εξήρε τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που είχε αναλάβει για έξοδο από την κρίση ο Κύπριος Πρόεδρος, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως τάσσεται υπέρ των τριμερών σχημάτων που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, σημειώνοντας πως είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά και συνεχίστηκαν και από την επόμενη.

«Η επίσκεψή σας καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών και την προσωπική σας βούληση για τον συντονισμό των δράσεων» τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως στη διάρκεια «των ιδιαιτέρως δημιουργικών διαβουλεύσεων» ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Εκ μέρους του κυπριακού ελληνισμού και της κυπριακής κυβέρνησης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διαχρονική στήριξη και συμπαράσταση της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ