Χρήστος Πολίτης: "Στη "Λάμψη" έπαιρνα λιγότερα χρήματα από άλλους πρωταγωνιστές - Δεν μετανοιώνω για τίποτα"

"Όπως οι ποδοσφαιριστές "κρεμάνε τα παπούτσια", έτσι κι οι ηθοποιοί πρέπει να φεύγουν όταν δεν κάνουν για το χώρο ή δεν τους κάνει ο χώρος"

Ο Χρήστος Πολίτης μετράει πολλά χρόνια καριέρας στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση. Όμως στη συνείδηση του κοινού ταυτίστηκε με τον "Γιάγκο Δράκο", το ρόλο που υποδυόταν στην τηλεοπτική σειρά του Νικου Φώσκολου , "Η Λάμψη".

Μετά από πολλά χρόνια αποχής από τα "φώτα της δημοσιότητας", ο Χρήστος Πολίτης, "έσπασε τη σιωπή του" και έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα. για την Espresso.  O δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για την τηλεόραση, το θέατρο και τους νέους ηθοποιούς που θαυμάζει. 

Όπως οι ποδοσφαιριστές κρεμάνε τα παπούτσια, έτσι και οι ηθοποιοί πρέπει να φεύγουν. Αποσύρεται κάποιος από τον χώρο, αν δεν κάνει για τον χώρο ή δεν του κάνει ο χώρος. Για μένα οι συνθήκες του επαγγέλματος ήταν τέτοιες που δεν μου άρεσε πια.

Οι προτάσεις που μου έγιναν έκτοτε ήταν αστείες. Δεν με ενδιέφερε να μπω σε μια θεατρική καθημερινότητα, να είμαι συνέχεια στη σκηνή, να με βλέπει ο κόσμος, να παίρνω χρήματα. Όχι, αυτό δεν με ενδιέφερε καθόλου. Και μιλάω για το θέατρο αποκλειστικά. Η τηλεόραση είναι άλλο πράγμα. Είναι ένας χώρος που κάποιος βγάζει λεφτά. Και γι’ αυτό, άλλωστε, έκανα τηλεόραση. Το θέατρο είναι μια κατάθεση ψυχής»!

Ερωτηθείς πόσα χρήματα έπαιρνε από τη "Λάμψη" ο Χρήστος Πολίτης είπε: 

«Όταν με έκλεισαν για να παίξω στη Λάμψη, μου έδωσαν λίγα χρήματα, σε αντίθεση με άλλους ηθοποιούς που έπαιξαν στο σίριαλ. Κάτι που εγώ δεν γνώριζα και όταν το ανακάλυψα ήταν αργά.

Όταν είχα φτάσει τον προτελευταίο χρόνο να παίρνω ένα ποσό της τάξεως περίπου των 11,000 ευρώ τον μήνα, ισότιμοί μου ή και κατώτεροι έπαιρναν 30,000 τον μήνα. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα όμως. Έπρεπε να γίνουν. Αν θα έκανα ξανά τα ίδια; Δεν ξέρω, οι συνθήκες αποφασίσουν»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ