Story of the day: 526 δόντια έβγαλαν από το στόμα ενός 7χρονου αγοριού - Είχε μόνιμα πρησμένο στόμα (φώτο-βίντεο)

Οι γιατροί μιλούν για παγκόσμιο ιατρικό ρεκόρ

Ινδοί γιατροί αφαίρεσαν έναν όγκο, που είχε μέσα τον αριθμό ρεκόρ των 526 δοντιών, από το στόμα ενός 7χρονου αγοριού, έγινε γνωστό σήμερα από την ιατρική ομάδα στην πόλη Τσενάι, στο νότιο τμήμα της Ινδίας,

Ο όγκος βάρους 200 γραμμαρίων βρέθηκε στην κάτω δεξιά γνάθο του αγοριού, εξήγησε ο Σεντχιλάθαν Π., γιατρός στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Saveetha, όπου έγινε η επέμβαση.

«Ήρθε σε εμάς, επειδή παραπονιόταν για ένα οίδημα στο σαγόνι του» είπε ο γιατρός στο Reuters, προσθέτοντας ότι το αγοράκι είχε ιστορικό οιδημάτων από την ηλικία των 3.

 

«Ήταν ένας καλοήθης όγκος, τον οποίο αφαιρέσαμε και βρήκαμε ότι είχε μέσα εκατοντάδες δόντια» συμπλήρωσε, περιγράφοντας την επέμβαση, που διεξήχθη τον περασμένο μήνα.

Οι γιατροί χρειάστηκαν 5 ώρες για να αφαιρέσουν όλα τα δόντια από τον όγκο. Το μέγεθος των δοντιών κυμαινόταν ανάμεσα στο 1 εκ. και τα 15 εκατοστά αναφέρει το NBC News.

Τα δόντια που βρέθηκαν μέσα στον όγκο "έμοιαζαν με μαργαριτάρια κλεισμένα σε ένα στρείδι", είπαν χαρακτηριστικά οι γιατροί.

Ο Δρ Pratibha Ramani, καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος της στοματικής και γναθοπροσωπικής παθολογίας, δήλωσε: «Αν και η αιτία της πάθησης δεν είναι γνωστή, η γενετική μπορεί να είναι ένας από τους λόγους: Tο περιβάλλον μπορεί επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Κάνουμε μελέτη για να δούμε αν η ακτινοβολία από πύργους κινητής τηλεφωνίας είναι ένας παράγοντας που οδηγεί σε τέτοιες συνθήκες. "

«Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε χωρίς κόστος στις 11 Ιουλίου. Είχαμε αμφιβολίες για την επιτυχία της διαδικασίας όταν μας έδειξαν την αξονική τομογραφία. Στη συνέχεια πήραμε το θάρρος να προχωρήσουμε στην επέμβαση », δήλωσε ο S Prabhudoss, πατέρας του αγοριού, σύμφωνα με το new indian express

Οι Ινδοί γιατροί πιστεύουν ότι ο αριθμός των δοντιών που βρέθηκαν αποτελεί παγκόσμιο ιατρικό ρεκόρ.

«Το αγόρι είχε πολύ καλή ανάρρωση και πήρε εξιτήριο έπειτα από τρεις ημέρες», τόνισε ο Σεντχιλάθαν Π.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ