Story of the day: Παγκόσμια συγκίνηση με τη selfie του δακρυσμένου πατέρα 3 παιδιών πριν αυτοκτονήσει - Είχε χρέη & ήταν απελπισμένος (φώτο)

Το επίδομα που περίμενε για να φροντίσει τα παιδιά του καθυστέρησε 

O 34χρονος  Phillip Herron, είχε χρέη ύψους 20.000 λιρών στα οποία περιλαμβάνονται το ενοίκιο του σπιτιού του και δάνεια τα οποία είχε πάρει από τοκογλύφους με επιτόκιο που φτάνει το 1000%.  Είχε μείνει μόνο με 4,61 λίρες στον τραπεζικό του λογαριασμό και περίμενε να λάβει το κοινωνικό επίδομα Universal Credit.

Η έγκριση της αίτησης που είχε υποβάλλει για το επίδομα, καθυστέρησε 5 εβδομάδες καθώς αυτός είναι ο χρόνος που συνήθως μεσολαβεί από την αίτηση ως την πρώτη πληρωμή. Στο μεταξύ έφτασε στα χέρια του στα χέρια του η εντολή έξωσης από το διαμέρισμά όπου ζούσε.

Ο Phillip Herron, από τη Βρετανία ήταν διαζευγμένος και είχε παραιτηθεί από το εργοστάσιο που δούλευε για να φροντίσει τα τρία του παιδιά. Αλλά καθυστερούσε να πληρώσει τα ενοίκια γιατί προσπαθούσε να ντύσει και να ταΐσει τα παιδιά του.

Στις 18 του περασμένου Μαρτίου, ο Phillip Herron, απελπισμένος , έδωσε μια τραγική λύση στο πρόβλημα του. Έβγαλε μία selfie , που τον δείχνει δακρυσμένο στο κάθισμα του αυτοκινήτου του, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

 Η μητέρα του, Sheena Derbyshire, 54 ετών, δήλωσε σύμφωνα με την Metro ότι είναι επικίνδυνο να κάνουν τις  οικογένειες να περιμένουν τόσο πολύ για την πληρωμή του επιδόματος  όταν είναι ήδη τόσο απελπισμένοι οι άνθρωποι. 

Η ίδια είπε ότι ο Phillip Herron στο σημείωμα που άφησε πριν αυτοκτονήσει έγραψε ότι η οικογένεια του θα ήταν καλύτερα χωρίς εκείνον. "Ήταν καλός πατέρας και μεγάλωνε τα παιδιά του μόνος του, γιατί ήταν χωρισμένος.Πριν από αυτό είχε πάντα χρήματα και δεν είχε λείψει τίποτα στα παιδιά", συνέχισε η μητέρα του.

Αλλά όταν παράτησε τη δουλειά του στο εργοστάσιο για να φροντίσει τα παιδιά, άρχισε να σωρεύει χρέη. Περίμενε το κοινωνικό επίδομα, αλλά είχε μόλις 4,61 λίρες στον λογαριασμό του. Όταν στρέφονται οι άνθρωποι στο κράτος για βοήθεια, βρίσκονται ήδη σε απόγνωση κι είναι επικίνδυνο να τους κάνεις να περιμένουν τόσο πολύ», δήλωσε η Sheena Derbyshire που έχασε το γιο της.

Το επίδομα αυτό, το Universal Credit, τέθηκε σε ισχύ στη Βρετανία το 2013 για να αντικαταστήσει μια σειρά άλλων επιδομάτων, αλλά καταβάλλεται μηνιαίως με αρκετή καθυστέρηση, όπως και η πρώτη δόση του, που διαρκεί συνήθως πέντε εβδομάδες. 

Ένας εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος δήλωσε: "Η σκέψη μας είναι κοντά στην οικογένεια του κου Herron, το εργατικό κόμμα σχεδιάζει μεταρρύθμιση του μέτρου όταν γίνει κυβέρνηση".
 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ