Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης παρουσιάζει δημόσια την ερωμένη του - Τελετή με τη βασίλισσα γυναίκα του στο θρόνο της (φώτο-βίντεο)

Η τελετή ήρθε τρεις μήνες μετά το γάμο του βασιλιά με την Βασίλισσα  Suthida που ήταν πρώην αεροσυνοδός στην Thai Airways.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης παρουσίασε επίσημα στον λαό την ερωμένη του σε μια τελετή στην οποία βρισκόταν και η βασίλισσα σύζυγος του. Ο βασιλιάς  Μάχα Βατζιραλόνγκορν , γνωστός και ως Ράμα Χ,  απένειμε επίσημα στην 34χρονη πρώην σωματοφύλακα του Sineenat Wongvajirapakdi, τον τίτλο τον τίτλο της Chao Khun Pra που σημαίνει «βασιλική ευγενής σύζυγος».

Η ασυνήθιστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα τελετή απονομής , έγινε στη διάρκεια της γιορτής για τα 67α γενέθλια του βασιλιά. Η Βασίλισσα  Suthida καθόταν δίπλα στο σύζυγο της καθ 'όλη τη διάρκεια τηςτελετής  και δεν έδειξε κανένα συναίσθημα παρά το γεγονός ότι τώρα έχει επίσημο αντίπαλο στην καρδιά  του Βασιλιά.

 Στο  βίντεο που καταγράφει την τελετή διακρίνεται η κατά 33 χρόνια νεώτερη ερωμένη του βασιλιά πεσμένη στα πόδια του, ενώ εκείνος τη χρίει με ειδικό «τελετουργικό νερό» και η γυναίκα του παρακολουθεί σιωπηλή κι ανέκφραστη τη σκηνή.

Η τελετή αυτή σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η σύγχρονη μοναρχία της χώρας παραδέχεται δημόσια την πολυγαμία. Είναι η πρώτη φορά από το 1932 που ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης παρουσιάζει δημόσια περισσότερες από μία συντρόφους , ενώ ο τίτλος της Chao Khun Pra, δεν έχει απονεμηθεί σε καμία γυναίκα από το 1921, αναφέρει η Daily Mail.

Η  Sineenat Wongvajirapakdi ,γνωστή ως Koi, , ήταν πρώην νοσοκόμα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ananda Mahidol. Η δημόσια παρουσίαση της ως "βασιλικής ευγενούς συζύγου", δεν έλαβε καμία κριτική στην Ταϊλάνδη, καθώς σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, όποιος ασκεί δημόσια κριτική στο στέμμα μπορεί να καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλακή.

 

Ωστόσο πολλοί Ταϊλανδοί , ιδιωτικά, χαρακτηρίζουν τον βασιλιά τους εκκεντρικό ή και ανήθικο. Η τελετή ήρθε τρεις μήνες μετά το γάμο του βασιλιά με την Βασίλισσα  Suthida που ήταν πρώην αεροσυνοδός στην Thai Airways.

Η Suthida, είναι η τρίτη κατά σειρά σύζυγος του βασιλιά. Το 1994 παντρεύτηκε με την ηθοποιό Σουτσαρινί Βιβατσαραγουόνγκ  με την οποία απέκτησε πέντε παιδιά. To 2001 παντρεύτηκε την Σριράσμι Σουγάντι.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ