Good News: Αυτά τα τρία Ελληνόπουλα κέρδισαν 3 μετάλλια στα μαθηματικά σε διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό -1 χρυσό, 2 αργυρά

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360 φοιτητές από κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου

Η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατάκτησε ένα χρυσό και δύο αργυρά  μετάλλια στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά η ομάδα αποτελούνταν από τους:

Κυπριανό Ιάσωνα Προδρομίδη (χρυσό)
•Σωτήρη Αρμενιάκο (αργυρό)
•Γιώργο Κοντογεωργίου (αργυρό)

O Ιάσωνας Προδρομίδης αν και πρωτοετής φοιτητής κατάφερε να κατακτήσει χρυσό μετάλλιο, συναγωνιζόμενος φοιτητές μεγαλύτερων ετών.

Συνολικά πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε σειρά επιτυχιών φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αθηνών σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Ο παραπάνω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές ο οποίος οργανώνεται από το University College London.

Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 μέχρι και σήμερα έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 360  φοιτητές σε 77 ομάδες. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέλαβε την 24 θέση.  

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, αυτές οι διακρίσεις είναι απόδειξη του πολύ υψηλού επιπέδου των Φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ και της συστηματικής και ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται από το διδακτικό επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ