Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή - "Εμείς δεν θα έχουμε το δικό μας Ρασπούτιν"

Δείτε Live την ομιλία του πρωθυπουργού - Τις θέσεις της κυβέρνησης για το επιτέλικο νομοσχέδιο αναλύει αυτή τη στιγμή από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Με 3 εικόνες από το μέλλον της δημόσιας διοίκησης θα ξεκινήσει την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφοντας το «ριζοσπαστικό μοντέλο» της νέας διακυβέρνησης για το Δημόσιο του 21ου αιώνα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πολίτης παύει να είναι όμηρος της γραφειοκρατίας, η λειτουργία μιας νέας επιχείρησης, η έναρξη επαγγέλματος ή η στελέχωση νοσοκομείων και σχολείων γίνεται με μία υπογραφή γενικού διευθυντή. Επιπλέον σταματούν οι ουρές αφού οι επαφές με το κράτος γίνονται, πλέον, μόνο ηλεκτρονικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για 4 μεγάλες αλλαγές σε ολόκληρη τη δημόσια ζωή:

1ον. Η κυβέρνηση γίνεται συλλογική, αλλά ταυτόχρονα αποτελεσματική και γρήγορη.

2ον. Η δημόσια διοίκηση αποκομματικοποιείται και τα στελέχη της αναβαθμίζονται:

3ον. Καταπολεμάται η γραφειοκρατία.

4ον. Καταργούνται οι κομματικοί προϊστάμενοι. Και καθιερώνεται η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, όπου συγκεντρώνονται τα 6 διάσπαρτα σώματα ελέγχου!

Επίσης θα αναφέρει στοιχεία μεταξύ των οποίων κι αυτά για τους μετακλητούς που δείχνουν ότι από 161, οι μετακλητοί συνεργάτες στις πρωθυπουργικές δομές μειώνονται σε 108. Οι Γενικές και Ειδικές Γραμματείες από 93 περιορίζονται σε 58. Και συνολικά ο αριθμός των μετακλητών υποχωρεί κατά 12%. Αναφερόμενος δε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαφθοράς θα τονίσει χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν θα έχουμε τον δικό μας Ρασπούτιν!»

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ