Σχιζοφρενής & μαζί ιδιοφυΐα ο 17χρονος που έριξε από το 10ο όροφο της Tate Modern τον 6χρονο Γάλλο - Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί (φώτο-βίντεο)

Ο 17χρονιος δεν επιτρεπόταν να βγει από το σπίτι του χωρίς συνοδεία 

Το 6χρονο αγοράκι από τη Γαλλία, που έσπρωξε ένας 17χρονος από τον 10ο όροφο της γκαλερί Tate Modern στο Λονδίνο, υπέστη πολλαπλά κατάγματα, ιδίως στη σπονδυλική στήλη, καθώς και εγκεφαλική αιμορραγία, έγινε σήμερα γνωστό από την κατηγορούσα αρχή, κατά την πρώτη εμφάνιση στο δικαστήριο του φερόμενου ως δράστη.

Το παιδί, το οποίο επισκεπτόταν το Λονδίνο με την οικογένειά του, υπέστη επίσης κατάγματα στα πόδια και στα χέρια, εξήγησε ο εισαγγελέας Σίαν Μόργκαν.

Ο μικρός Γάλλος έπεσε από την εξέδρα παρατήρησης, στον 10ο όροφο του μουσείου μοντέρνας τέχνης, καταλήγοντας σε οροφή του 5ου ορόφου και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Ο 6χρονος βρισκόταν στο μουσείο μαζί με τους γονείς του. Για λίγο ξέφυγε από την προσοχή τους, και ο 17χρονος τον έσπρωξε. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν μία κραυγή. Η μητέρα του 6χρονου όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί άρχισε να φωνάζει "ο γιος μου , ο γιος μου" . Χρειάστηκε να τη συγκρατήσει ένας επισκέπτης του μουσείου , που ήταν παρών για να μην πέσει και εκείνη από την πλατφόρμα, καθώς ήταν σε πανικό , αναφέρει η Daily Mail.

«Πρόκειται για ένα πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό και ο κόσμος αναζητά φυσικά τις απαντήσεις» σχολίασε ο ερευνητής Τζον Μάσεϊ στο ανακοινωθέν, της αστυνομίας. αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Προς το παρόν, αντιμετωπίζουμε το περιστατικό ως μεμονωμένο, χωρίς σαφές κίνητρο. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του θύματος και του συλληφθέντος» υπογράμμισε.

 Το 6χρονιο παιδί νοσηλεύεται σε «κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση» κι έχει στο πλευρό του, στο νοσοκομείο, την οικογένειά του, ανέφερε η αστυνομία.

 

 

Ο δράστης, ένας έφηβος από τη Βρετανία, τα στοιχεία του οποίου δεν μπορούν να αποκαλυφθούν για νομικούς λόγους, συνελήφθη επιτόπου. Εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ανηλίκων του Μπρόμλεϊ (νοτιοανατολικό Λονδίνο), αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Φορώντας γκρι φόρμα, με κοντά μαλλιά, αξύριστος, εμφανίστηκε ήρεμος ενώπιον του δικαστηρίου και δεν πήρε τον λόγο παρά μόνο για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του και τη διεύθυνσή του, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

 

Ο 17χρονος έμοιαζε ταραγμένος και ήταν δακρυσμένος και σιωπηλός. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος δεν γνώριζε το θύμα.


 

Παραμένει υπό προσωρινή κράτηση και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης εκ νέου την Πέμπτη, στο κακουργιοδικείο του Ολντ Μπέιλι.

Τρομαχτικά έξυπνος & σχιζοφρενής ο 17χρονος

Ο 17χρονος που έσπρωξε το εξάχρονο παιδί από την Tate Modern είναι ένας "τρομακτικά έξυπνος" διανοητικά και ψυχικά  ασθενής  ο οποίος θεωρείται ότι παρασύρθηκε από τους "δαίμονες του μυαλού του".

Ο 17χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια και του επιτρέπεται να βγαίνει από το σπίτι μόνο με τη συνοδεία δύο νοσηλευτών  που τον φροντίζουν. αναφέρει η Daily Mail.

Ένας πρώην νοσηλευτής του δήλωσε: "Είναι ένας από τους πιο δύσκολους και προκλητικούς ασθενείς που είχα ποτέ".  Πάσχει από σχιζοφρένεια και έχει τάσεις βίας. Μένει κλεισμένος σε ένα ψηλό διαμέρισμα και θυμώνει όταν του λένε τι να κάνει και όταν του αρνούνται κάτι που θέλει.

Είναι πάρα πολύ έξυπνος. Παρακολουθούσαμε μαζί το τηλεπαιχνίδι γνώσεων  Chase και απαντούσε σωστά όλες τις ερωτήσεις. Κάτι πρέπει να πήγε στραβά στην Tate, γιατί ο 17χρονος δεν επιτρέπεται να βγαίνει από το σπίτι χωρίς να τον συνοδεύουν οι νοσηλευτές του. Πρέπει να γίνει έρευνα για το πως βρέθηκε εκεί μόνος του".

Η Νανσί Μπάρνφιλντ, που βρισκόταν στην Tate την ώρα του περιστατικού δήλωσε ότι ο 17χρονος παρακολουθούσε κι άλλα παιδιά πριν κάνει αυτό που έκανε και ότι εκείνη βρισκόταν στην πλατφόρμα και παρακολουθούσε το νεαρό που έκανε περίεργες κινήσεις.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ