Στην παραλία Νέας Σμύρνης στη Φλόριντα 3 καρχαρίες δάγκωσαν νεαρούς μέσα σε 24 ώρες (φώτο- βίντεο)

Ο παράδεισος των σέρφερ και των.... καρχαριών

Απέραντη αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Η παραλία Νέας Σμύρνης στη Φλόριντα είναι εντυπωσιακά όμορφη, αλλά... έχει ένα μικρό ντεφό... Είναι γνωστή ως η "παγκόσμια πρωτεύουσα των επιθέσεων των καρχαριών" και τον τίτλο αυτό δεν τον "κατέκτησε" τυχαία.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο τρεις άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση καρχαρία μέσα σε μόλις 24 ώρες. Μάλιστα οι δύο από τις τρεις επιθέσεις έγιναν με διαφορά μισής ώρας μεταξύ τους. Το πρώτο θύμα ήταν μια 20χρονη σέρφερ η Emily Comfort. Την δάγκωσε καρχαρίας το Σάββατο, στο αριστερό χέρι και στον καρπό της.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε να κάνει ράμματα αλλά ευτυχώς δεν κινδύνεψε η ζωή της. Μισή ώρα αργότερα ένας καρχαρίας δάγκωσε τον 21χρονο σέρφερ  Riley Petrovich στο δεξί πόδι. Ο νεαρός δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες αλλά αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο.

Την Κυριακή ένας καρχαρίας επιτέθηκε στον 51χρονο  Peter Bourbeau που στεκόταν σε βάθος νερού μέχρι τη μέση. Ο ίδιος είπε ότι κλώτσησε τον καρχαρία και κολύμπησε γρήγορα μακριά. Δεν έγινε γνωστό αν οι επιθέσεις έγιναν από τον ίδιο καρχαρία, αναφέρει ο independent

Ο Gavin Naylor, διευθυντής του προγράμματος για την έρευνα των καρχαριών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα, δήλωσε ότι οι καρχαρίες έλκονται στην περιοχή λόγω των δολωμάτων για τα ψάρια που υπάρχουν στην ακτή.

Η παραλία της Νέας Σμύρνης, θεωρείται μία από τις 20 καλύτερες του κόσμου για surfing, γι' αυτό την επισκέπτεται μεγάλος αριθμός σέρφερ. "Οι σέρφερ γνωρίζουν ότι στην περιοχή υπάρχουν καρχαρίες. "Αν σας αρέσει να έρχεστε στην παραλία για surfing, θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθείτε στο "πεδίο βολής" ενός καρχαρία", είπε ο Naylor.

Το 2018 έγιναν 16 επιθέσεις καρχαριών στην περιοχή . Είναι οι μισές από όσες έγιναν σε όλες τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το National Geographic μία στις 25 επιθέσεις καρχαριών σε όλο τον κόσμο γίνονται σε αυτή την παραλία.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ