Πλάθιντο Ντομίνγκο: 8 σοπράνο & μία χορέυτρια τον καταγγέλουν για σεξουαλική παρενόχληση - Τι λέει ο διάσημος τενόρος της όπερας

Όσοι τον κατηγορούν ισχυρίζονται ότι υπάρχει μία σκοτεινή πλευρά του Ντομίνγκο κάτι που είναι κοινό μυστικό στον κόσμο της όπερας

Οκτώ σοπράνο και μία χορεύτρια καταγγέλουν τον διάσημο τενόρο Πλάθιντο Ντομίνγκο για σεξουαλική παρενόχληση. Τα περιστατικά στα οποία αναφέρονται έλαβαν χώρα σε τρεις δεκαετίες από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, για πολλές δεκαετίες ο Ντομίνγκο, ένας από τους πιο διάσημους και ισχυρούς άντρες στην Όπερα, προσπάθησε να ασκήσει πίεση σε γυναίκες για να συνάψουν σχέσεις μαζί του, τάζοντας τους επαγγελματική άνοδο  και μάλιστα "τιμωρούσε επαγγελματικά" όσες δεν το έκαναν.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο διάσημους τενόρους του κόσμου, και μάλιστα υπήρξε διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες. Με πολλά βραβεία γκράμμυ στην κατοχή του είναι μία πολύ σεβαστή φιγούρα στο χώρο του. Το 1978 ο Ντομίνγκο βρίσκεται στο απώγειο της δόξας του. Τα πλήθη συρρέουν στις παραστάσεις που εμφανίζεται για να τον δουν σε έναν από τους εκατοντάδες ρόλους που ερμήνευσε στις μεγάλες σκηνές όπερας.

Φώτο: AP

Ήδη εκείνη την εποχή έχει εμφανιστεί σε 4.000 παραστάσεις, περισσότερες από κάθε άλλο τενόρο στην ιστορία. Ωστόσο όσοι τον κατηγορούν ισχυρίζονται ότι υπάρχει μία σκοτεινή πλευρά του Ντομίνγκο κάτι που είναι κοινό μυστικό στον κόσμο της όπερας.

Οκτώ σοπράνο και μία χορεύτρια κατηγορούν τον διάσημο τενόρο για σεξουαλικές επιθέσεις. Πολλές από αυτές τις επιθέσεις συνέβησαν σε όπερες στις οποίες ο Ντομίνγκο είχε υψηλή διοικητική θέση αναφέρει το Associated Press. 

Άλλες 6 γυναίκες λένε πως ο διάσημος τραγουδιστής της όπερας τις έκανε να νιώσουν άβολα με τις σεξουαλικές προτάσεις του. Ο 78χρονος Ντομίνγκο είναι παντρεμένος από το 1962 με τη δεύτερη σύζυγο του, τη σοπράνο Μάρτα Ορνέλας.  

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Hollywood Reporter, μία από τις γυναίκες που τον κατηγορούν λέει ότι ο Ντομίνγκο έβαλε το χέρι του μέσα από τη φούστα της. Άλλες τρεις λένε ότι τις εξανάγκασε σε ερωτικά φιλιά μέσα σε μία γκαρνταρόμπα, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και σε μία συνάντηση για μεσημεριανό γεύμα.

Το Associated Press μίλησε σε περισσότερους από τριάντα τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, καθηγητές που παραδέχθηκαν ότι έχουν υπάρξει μάρτυρες απροσάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς από τον 78χρονο θρύλο της όπερας.   . Σύμφωνα με τις καταγγελίες που παρουσιάζει το αμερικανικό πρακτορείο, ο Ντομίνγκο φέρεται να υποσχόταν στα θύματα υψηλούς μισθούς και ανέλιξη στην καριέρα τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να τις κακοποιούσε. 

Επτά από τις γυναίκες που κατηγορούν τον Ντομίνγκο, ισχυρίζονται ότι μετά την άρνηση τους να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του, είδαν την καριέρα τους να παίρνει την κατιούσα. Ο διάσημος τενόρος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει: "Αυτοί οι ισχυρισμοί από ανώνυμα άτομα , τριάντα χρόνια μετά την ημερομηνία στην οποία υποτίθεται ότι συνέβησαν τα περιστατικά είναι  βαθύτατα ανησυχητικοί και, όπως παρουσιάζονται, ανακριβείς".

. «Είναι πάντως οδυνηρό να ακούω ότι ίσως και να έχω αναστατώσει κάποιους ανθρώπους ή να τους έχω κάνει να αισθανθούν άβολα» πρόσθεσε ο τενόρος.

Στη δήλωση του ο  Ντομίνγκο αναφέρει και το εξής: "Αναγνωρίζω πως οι κανόνες και τα κριτήρια με τα οποία μετριόμαστε σήμερα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν. Είμαι ευλογημένος και προνομιούχος να έχω πάνω από 50 χρόνια καριέρας στην όπερα και πρέπει να δίνω το παράδειγμα".  

Οι γυναίκες που μίλησαν στο AP λένε πως πήραν θάρρος να μιλήσουν μετά το κίνημα #MeToo που ξεκίνησε από τις καταγγελίες κατά του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν. Μόνο μία από τις γυναίκες δέχθηκε να δοθεί το όνομά της στη δημοσιότητα. Η Πατρίτσια Βολφ, μέτζο σοπράνο, είχε τραγουδήσει με τον Πλάθιντο Ντομίνγκο στην όπερα της Ουάσινγκτον.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ