Πάρος τώρα: Live η λειτουργία στην Εκατονταπυλιανή (φώτο-βίντεο)

Με κατάνυξη η Θεία Λειτουργία

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λαοδικείας Θεοδωρήτου τελείται σήμερα η Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή στην Πάρο.

Χθες, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στον ναό με τον τον Μεγάλο Πανηγυρικό εσπερινό χοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης Χρυσάνθου, και συμπροσευχομένων των Μητροπολιτών Λαοδικείας Θεοδωρήτου και Παροναξίας Καλλινίκου

Πλήθος πιστών παρευρέθηκαν στον εσπερινό της Παναγίας για να προσκυνήσουν την εικόνα και να αποδώσουν τιμές στην μητέρα του Θεού.

Μικρά παιδιά, και πλήθος τουριστών προσκύνησαν την Υπεραγία Θεοτόκο, πιστοί άναψαν ένα κερί για την οικογένεια και τα πρόσωπα που αγαπούν.

Την λιτάνευση του σώματος της Παναγίας ακολούθησαν πιστοί στη κεντρική αυλή της Εκατονταπυλιανής, ενώ ακολούθως τοποθετήθηκε στο κέντρο του ναού για προσκύνηση.


 

Δείτε όλα τα βίντεο από τη λειτουργία ΕΔΩ

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Χρύσανθος ο οποίος μίλησε για την ανεπανάληπτη αγάπη του κόσμου προς την Κυρία Θεοτόκο, αναφέρει το orthodoxianewsagency.gr

Στο τέλος ο κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε θερμά τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς ενώ μίλησε με εγκάρδιες και πατρικές ευχές προς τον πιστό λαό που γέμισε το νησί της Πάρου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ