Καιρός:Φθινοπωρινό σκηνικό στη καρδιά του Αυγούστου - Βροχές καταιγίδες & πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Παρασκευή, καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται σήμερα, Παρασκευή.

Τις βραδινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες που είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους θα εκδηλωθούν στη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τοπικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν το βράδυ και στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο από 17 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 35 με 36 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Oι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση αργά το βράδυ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νότια και νοτιοανατολικά πελάγη όπου οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. 
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βόρειοι 4 στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα σποραδικές καταιγίδες 
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. 
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. 
Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. 
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί έως μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητοί με την ίδια ένταση. 
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις απογευματινές ώρες. 
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. 
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι 3 με 4 μποφόρ. 
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ