Χαρά & συγκίνηση για το μικρό θαύμα: Η Μυρτώ 7 χρόνια μετά την κακοποίηση της κάνει το πρώτο της μπάνιο ανήμερα της Παναγίας (φώτο)

Δίνει το δικό της αγώνα ζωής

Ήταν μόλις 16 ετών όταν η φρικτή κακοποίηση της στην Πάρο συγκλόνισε το πανελλήνιο. Επτά χρόνια μετά κι ενώ όλο αυτό τον καιρό δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα ζωής η Μυρτώ μας συγκινεί και πάλι. Η νεαρή κοπέλα έκανε το πρώτο της μπάνιο στη θάλασσα ανήμερα της Παναγίας.

«Πρώτο μπάνιο μετά από επτά χρόνια», έγραψε στην ανάρτησή της η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, για να δεχθεί αμέσως δεκάδες ευχές από γνωστούς, φίλους, αλλά και ανθρώπους που έχουν συγκινηθεί από την περιπέτεια της κοπέλας.

Υπενθυμίζουμε ότι  η Μυρτώ στα 16 της είχε κακοποιηθεί άγρια από έναν Πακιστανό, τον   Αχμέτ Βακάς.

 

Η νεαρή έκανε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα και την αδελφή της. Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί αναίσθητη με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο της το σώμα σε βράχια, σε παραλία της Πάρου, στις 22 Ιουλίου του 2012.

Η Μυρτώ νοσηλεύθηκε επί μήνες, σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ενώ παράλληλα η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στον δράστη, Αχμέτ Βακάς, λίγο πριν καταφέρει να διαφύγει από το νησί.

Η πορεία για την αποκατάσταση της υγείας της είναι μακρά. Έχει νοσηλευθεί στις ΗΠΑ, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, ενώ κάθε -έστω μικρό- βήμα της προς μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή προκαλεί συγκίνηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ