Χαρά & συγκίνηση για το μικρό θαύμα: Η Μυρτώ 7 χρόνια μετά την κακοποίηση της κάνει το πρώτο της μπάνιο ανήμερα της Παναγίας (φώτο)

Δίνει το δικό της αγώνα ζωής

Ήταν μόλις 16 ετών όταν η φρικτή κακοποίηση της στην Πάρο συγκλόνισε το πανελλήνιο. Επτά χρόνια μετά κι ενώ όλο αυτό τον καιρό δίνει καθημερινά τον δικό της αγώνα ζωής η Μυρτώ μας συγκινεί και πάλι. Η νεαρή κοπέλα έκανε το πρώτο της μπάνιο στη θάλασσα ανήμερα της Παναγίας.

«Πρώτο μπάνιο μετά από επτά χρόνια», έγραψε στην ανάρτησή της η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, για να δεχθεί αμέσως δεκάδες ευχές από γνωστούς, φίλους, αλλά και ανθρώπους που έχουν συγκινηθεί από την περιπέτεια της κοπέλας.

Υπενθυμίζουμε ότι  η Μυρτώ στα 16 της είχε κακοποιηθεί άγρια από έναν Πακιστανό, τον   Αχμέτ Βακάς.

 

Η νεαρή έκανε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα και την αδελφή της. Η άτυχη κοπέλα είχε βρεθεί αναίσθητη με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και όλο της το σώμα σε βράχια, σε παραλία της Πάρου, στις 22 Ιουλίου του 2012.

Η Μυρτώ νοσηλεύθηκε επί μήνες, σε κρίσιμη κατάσταση στο Αττικό Νοσοκομείο στην Αθήνα, ενώ παράλληλα η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στον δράστη, Αχμέτ Βακάς, λίγο πριν καταφέρει να διαφύγει από το νησί.

Η πορεία για την αποκατάσταση της υγείας της είναι μακρά. Έχει νοσηλευθεί στις ΗΠΑ, σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, ενώ κάθε -έστω μικρό- βήμα της προς μια όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή προκαλεί συγκίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ