Βρίζεις και τσαντίζεσαι; Θα πληρώσεις είπαν στον Κύργιο για το φτύσιμο στον διαιτητή - Ο αποκλεισμός του από το US Open (βίντεο)

Ο "θερμόαιμος" τενίστας "¨ξέχασε τους καλούς του τρόπους" και θα το πληρώσει

 Με πρόστιμο 113.000 δολαρίων θα πληρώσει ο Νικ Κύργιος, την συμπεριφορά του στο τουρνουά του Σινσινάτι. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «το κακό παιδί» του τένις, τιμωρήθηκε από την διεθνή ομοσπονδία (ATP) για όσα έκανε στον αγώνα του Β` γύρου με αντίπαλο τον Ρώσο, Κάρεν Κατσάνοφ.

Ο 24χρονος τενίστας, που βρίσκεται στο Νο 27 της παγκόσμιας κατάταξης, τιμωρήθηκε, επειδή έφυγε από το γήπεδο χωρίς άδεια και για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τον αντίπαλο του, Στον εν λόγω αγώνα, ο Νικ Κύργιος ήταν ιδιαίτερα "εκρηκτικός". 

Αρχικά έσπασε δύο ρακέτες στα αποδυτήρια και στη συνέχεια, όταν τελείωσε ο αγώνας, έβρισε και έφτυσε προς τον διαιτητή. Η ΑΤΡ ανακοίνωσε ότι ο Ελληνοαυστραλός τενίστας θα πληρώσει πρόστιμο 113.000 δολαρίων για συνολικά εννέα παραβάσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω κυρώσεις κατά του Κύργιος «που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιπλέον πρόστιμο ή/και σε αποκλεισμό του από επόμενές διοργανώσεις με πρώτη αυτή του US Open που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Ο Κύργιος, μεταξύ άλλων κατηγορείται για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, εκτόξευση ύβρεων και αποχώρηση από το γήπεδο.

Η αρχή της έκρηξης του Κύργιος στον αγώνα του Σινσινάτι έγινε στο δεύτερο σετ, όταν ο διαιτητής του έδωσε ποινή για καθυστέρηση στο παιχνίδι. Λέγοντας κάποια… γαλλικά, ο Κύργιος ζήτησε να αποχωρήσει για την τουαλέτα. Ο Μέρφι αρνήθηκε το αίτημά του, όμως ο Ελληνοαυστραλός πήρε δύο ρακέτες και προχώρησε προς τα αποδυτήρια. Η κάμερα τον «έπιασε» να τις χτυπάει στο πάτωμα, ενώ επέστρεψε στο κορτ κρατώντας δύο διαλυμένες ρακέτες. 

Σε άλλο βίντεο ο "θερμόαιμος" τενίστας φαίνεται να φωνάζει «Είσαι ο χειρότερος διαιτητής. Ο χειρότερος διαιτητής που υπάρχει. Παραιτούμαι», σε άλλη στιγμή τον χαρακτήρισε σκουπίδι και «ντροπή για το άθλημα», ενώ μετά το τέλος του ματς του είπε: «Είσαι ένα γ@μ… εργαλείο, φίλε». 

Μάλιστα, κάποια στιγμή κάνει κίνηση σαν να φτύνει προς το μέρος του

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ