Όταν η Μάξιμα γνώρισε τον βασιλιά Αλεξάνδρο - To love story της βασίλισσας της Ολλανδίας με τον γαλαζοαίματο σύζυγο της (φώτο-βίντεο)

Όλα ξεκίνησαν από ένα πάρτι....

Όταν ο πρίγκιπας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος της Ολλανδίας πήγαινε σε εκείνο το πάρτι στη Σεβίλλη τον Απρίλιο του 1999 δεν ήξερε ότι η ζωή του θα άλλαζε για πάντα. Το πάρτι γινόταν με αφορμή την ετήσια εάρινη έκθεση της Σεβίλλης και η όμορφη Μάξιμα Σορρεγιέτα Σερρούτι από την Αργεντινή ήταν εκεί κάνοντας ένα διάλειμμα από τη δουλειά της στην Deutsche Bank. 

Ο Αλέξανδρος και η Μαξίμα έπιασαν την κουβέντα αλλά εκείνος δεν είπε στην όμορφη κυρία ότι ήταν πρίγκιπας . Θα της το έλεγε αρκετό καιρό αργότερα κι εκείνη όταν το άκουσε νόμιζε ότι αστειεύεται! Οι δύο τους συναντήθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα στην  Νέα Υόρκη και το ρομάντζο τους άρχισε να ανθίζει.

Η Μάξιμα μετακόμισε από τη δουλειά της στη Νέα Υόρκη στο γραφείο Γραφείο Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο. Η σχέση της Μάξιμα και του βασιλιά Αλέξανδρου γινόταν όλο και πιο στενή και  τον Ιανουάριο του 2001, το ζευγάρι έκανε μαζί πατινάζ στον πάγο σε μια λίμνη κοντά στο παλάτι Χούις τεν Μπος.


Εκεί ο πρίγκιπας Αλέξανδρος οδήγησε την μελλοντική του σύζυγο σε ένα σημείο που είχε κρύψει τριαντάφυλλα και σαμπάνια και της έκανε πρόταση γάμου, αναφέρει το Hello.

Στις 30 Μαρτίου 2001 το ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του, η Μάξιμα απευθύνθηκε στο έθνος μιλώντας στα ολλανδικά (η οποία τότε μιλούσε μόνο τα βασικά) κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής.

Η Μάξιμα έλαβε την ολλανδική ιθαγένεια σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα στις 17 Μαΐου 2001 και από εκείνη την στιγμή είχε διπλή υπηκοότητα: την Αργεντίνικη και την Ολλανδική. Ο αρραβώνας του εγκρίθηκε επισήμως από το Γενικό Κράτος μέσα στο 2001 - ένα απαραίτητο βήμα για τον Γουλιέλμο Αλέξανδρο ώστε να παραμείνει κληρονόμος του θρόνου.




Η Μάξιμα και ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος παντρεύτηκαν στις 2 Φεβρουαρίου 2002 με πολιτικό γάμο στο Μπερς Βαν Μπερλάχε του Άμστερνταμ, ενώ στην συνέχει ακολούθησε ο θρησκευτικός γάμος στο Ναό Νιούε Κερκ του Άμστερνταμ. Μετά τον γάμο παρέμεινε Ρωμαιοκαθολική, και έλαβε τον τίτλο της Πριγκίπισσας της Ολλανδίας,




Μόνο μελανό σημείο στο γάμο της Μάξιμα ήταν ότι Οι γονείς της δεν παρέστησαν στο γάμο. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε ότι δεν μπορούσε να παρευρεθεί λόγω του ρόλου που είχε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εθνικής αναδιοργάνωσης της στρατιωτικής δικτατορίας, και η μητέρα της επέλεξε να μην παρευρεθεί χωρίς τον σύζυγό της

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ