Ας μιλήσουμε για παπούτσια - Η γαλλική φινέτσα στα πόδια μας με 17 σχέδια από την "ιέρεια" του στυλ Jeanne Damas (φώτο)

Τα παπούτσια που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα μας

Πολλοί θεωρούν τη Γαλλία πατρίδα της φινέτσας και της κομψότητας και ίσως δεν έχουν άδικο. Το Παρίσι στις εβδομάδες μόδας, γίνεται το κέντρο του κόσμου και οι μεγαλύτεροι οίκοι  βρίσκονται στους κεντρικούς δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Βέβαια οι Γάλλοι δεν είναι οι μόνοι που ξέρουν από μόδα, αλλά ο "μύθος" ότι οι Γαλλίδες ξέρουν να κάνουν τις πιο σικ επιλογές είναι ισχυρός. Ένα κομμάτι που αποτελλεί "σημείο αναφοράς" στη γκαρνταρόμπα των Γαλλίδων (και πολλών άλλων γυναικών στον πλανήτη), είναι τα παπούτσια.

 Στην Ελλάδα η φράση "η περιποιημένη γυναίκα από τα παπούτσια και από το κεφάλι φαίνεται", είναι γνωστή σε πολλές κυρίες που προσέχουν την εμφάνιση τους. Η  Jeanne Damas,είναι γνωστή για το πώς χρησιμοποιεί την γαλλική μόδα και το στιλ της είναι αψεγάδιαστο. Δεν διαλέγει τα τελευταία trends της σεζόν, αλλά προσεγγίζει τη μόδα από μία δικη της οπτική.

Τα oufits της είναι από μόνα τους μαθήματα στυλ. Γνωρίζει όλους τους μεγάλους οίκους μόδας, περνάει ώρες στα ατελιέ τους και η ίδια λέει:"Λειτουργώ με εμπιστοσύνη στις επιθυμίες μου. Το στυλ μου είναι διαχρονικό, περνάω ανάμεσα στις εποχές με όμορφο τρόπο "

Το γαλλικό Elle παρουσιάζει την "ιέρεια του στυλ" με 17 ζευγάρια παπούτσια  που εκείνη θεωρεί ότι  δεν πρέπει να λείπουν από τη ντουλάπα μας ανεξαρτήτως από το αν είναι στη μόδα.. Α, η Jeanne έχει αδυναμία στα ψηλά τακούνια και λέει ότι ένα vintage κομψό ζευγάρι παπούτσια με λουριά στον αστράγαλο , πέδιλο, peep toe ή κλειστό, κάθε γυναίκα πρέπει να το έχει.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ