Κυρ. Μητσοτάκη στη «Le Figaro»: Θέλω να συνεργαστώ με τον πρόεδρο Μακρόν για κοινούς στόχους

«Καλώ τους Γάλλους επενδυτές στην Ελλάδα»...

Ανοιχτή πρόσκληση σε Γάλλους επιχειρηματίες, προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα, απευθύνει μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί μια συνεκτική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα του 2019. Στη συνέχεια, το 2021 ο συντελεστής θα υποχωρήσει περαιτέρω στο 20%.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται μεταξύ άλλων στις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Αθήνας με το Παρίσι, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την αλληλεγγύη της Γαλλίας.

«Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας είναι ιστορικές, βαθιές και διαρκείς. Βγαίνουμε από μια δεκαετή οικονομική κρίση και είμαστε ευγνώμονες στη Γαλλία για την αλληλεγγύη της.

Η σημερινή κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη ώστε κάθε μία από τις αποφάσεις μας θα θέσει το πλαίσιο για το αύριο. Ως πρωθυπουργός, θέλω να συνεργαστώ με τον πρόεδρο Μακρόν για κοινούς στόχους, τόσο πολιτιστικούς όσο και πολιτικούς, ώστε το ευρωπαϊκό μας μέλλον να αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να ανταποκρίνεται σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η αλλαγή του κλίματος, που θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε πολίτη. Μια Ευρώπη που θα εμπνέεται από το παρελθόν μας και θα εγγυάται το κοινό μας μέλλον.

Έχω μια πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Πρόεδρο Μακρόν και συμφωνώ με πολλά στοιχεία της ευρωπαϊκής του ατζέντας, όπως ο κοινός προϋπολογισμός, η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας αλλά και άλλοι τομείς, όπως τα καινούργια προγράμματα Erasmus», προσθέτει μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ