Καλοκαίρι, θετική ενέργεια και αδυνάτισμα! Ποια η άποψη του γνωστού διαιτολόγου Δ. Γρηγοράκη;

Ποια η άποψη του κ.Γρηγοράκη για το αδυνάτισμα το καλοκαίρι;

 

Το καλοκαίρι αποτελεί κατά την προσωπική μου άποψη και όχι μόνο, την ομορφότερη εποχή του χρόνου.

Επιχειρήματα για την συγκεκριμένη αντίληψη υπάρχουν πολλά: το καλοκαίρι έχουμε καλύτερη διάθεση, λιγότερο άγχος, θέλουμε να «ξεσκάσουμε», να  διασκεδάσουμε, να εναλλάσσουμε παραστάσεις, να γεμίσουμε το οπτικό μας πεδίο με φως και με μπλε χρώμα - της θάλασσας – έχουμε περισσότερη διάθεση να ερωτευθούμε και φυσικά να πάμε διακοπές.

Ατράνταχτο επιχείρημα επίσης αποτελεί το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το καλοκαίρι αρρωσταίνουμε λιγότερο ή και καθόλου, μιας και από τη μία εκτιθέμεθα λιγότερο σε ιογενείς παράγοντες κινδύνου που μας καθιστούν ευαίσθητους σε λοιμώξεις και από την άλλη ο οργανισμός μας φαίνεται να είναι περισσότερο ανθεκτικός.

Το καλοκαίρι τα ρούχα είναι πιο φωτεινά, γίνονται πιο ελαφρά και φυσικά ιδιαίτερα για τις γυναίκες ανεβαίνουν περισσότερο προς τα επάνω, γίνονται δηλαδή πιο κοντά.

Το γεγονός αυτό για κάποιες, αλλά και για κάποιους μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνο μιας και θα «ανταμείψει» τους «κόπους τους», με δεδομένο ότι είχαν φροντίσει να ρυθμίσουν το βάρος τους κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Ωστόσο, για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία ο καλοκαιρινός τρόπος ζωής μάλλον αγχώνει ιδιαίτερα, αφού θα αποκαλύψει έντονα τις ατέλειες του σώματος και θα τις καταστήσει περισσότερο ευδιάκριτες.

Για την κατηγορία αυτή, η έξοδος στις παραλίες αποτελεί μία μόνιμα μη ευχάριστη διαδικασία, αφού θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να «απολογηθούν» για τις ατέλειες στη σωματική τους εμφάνιση και για την ενδεχόμενη «αμέλειά» τους να τις αντιμετωπίσουν.

Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης - ΔιαιτολόγοςΔημήτρης Γρηγοράκης
Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος,PhD
Επιστημονικός Διευθυντής ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ